Bahçeli'den ABD'ye tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Türkiye'de 19 şehre seyahat uyarısını 'meşru ve dostane' olmamakla eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı açıklama yaptı.

Son dönemde artan terör saldırılarına tepki gösteren Bahçeli, "Hiçbir güç aziz milletimize boyun eğdiremeyecek, pes ettiğine şahit olamayacaktır. MHP, terörle mücadelede, devletinin ve güvenlik güçlerinin yanındadır" ifadesini kullandı.

HEDEFİNDE, ABD DE VARDI

Devlet Bahçeli, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Türkiye'de 19 şehre seyahat uyarısını da "meşru ve dostane" olmamakla eleştirdi.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'de bulunduğu sırada, bu ülkenin Türkiye'ye yönelik hasmane tutum takınması, terörizm konusunda kırmızı alarm vermesi kuşkulu ve oldukça da manidardır" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türk milleti terörizmi maşa olarak kullanan, Türkiye üzerinde hesap yapan kötü niyet ve karanlık hedef sahibi sahibi ülkeleri görmekte ve bilmektedir. Bedeli ne olursa olsun, etki ve nüfuz ajanları; kin ve nefret gergefinde Türk düşmanlığı işleyen yabancı mihraklar amaçlarına ulaşamayacaklardır" diye ekledi.

"2 GÜNDE TERÖR 18 FİDANIMIZI BİZDEN ALMIŞ"

Bahçeli Şırnak ve Diyarbakır'dan gelen şehit haberleriyle ilgili ise, "Ne üzücü bir gerçektir ki, Türk milleti her gün Doğu ve Güneydoğu'dan gelen kara ve kahredici şehit haberleriyle sarsılmaktadır. İki günde terör on sekiz fidanımızı, on sekiz yiğidimizi kalleşçe, kahpece, alçakça bizden almış; analarından, babalarından, sevdiklerinden koparmıştır. Yaşananlar ne 1980'li ne de 1990'lı yıllara benzemektedir" diye konuştu.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN SINIR HATTINDAKİ ÇATIŞMA

Devlet Bahçeli açıklamasında Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki sınır çatışmalarında ölen 12 Azerbaycan askerine başsağlığı diledi.

Bahçeli "Aziz şehitlerimize, 1 Nisan'ı 2 Nisan'a bağlayan gece Ermeni caniliğine kurban giden 12 Azerbaycanlı soydaşımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor; ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme