Arvasi Hz. Hamza Camii açıldı

Erciş'te Nur Muhammed Hafid Arvasi Vakfı tarafından yapılan Arvasi Hz. Hamza (R.A.) Camii hizmete açıldı.

Açılış programı Erciş Müftüsü Abdullah Bora’ın Kur-an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu “Arvasi Hz. Hamza camiimizin öncelikle memleketimize, Erciş'imize, Van'ımıza, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu güzel eserin yapılmasını üstlenen Nur Muhammed Hafid Arvasi Vakfı ve Arvasi Kur-an Kursu Derneğinin katkıda bulan hocalarımızdan talebelerimizden ve özelliklede hayırseverlerimizden başta mimarlarından sanatçısından işçisine kadar herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi.

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu “Camimize söyleyecek tek sözümüz var oda Rabbim Erciş'e hayırlı uğurlu eylesin. İnşallah cemaati bol olsun diyorum. Saygılarımı, sevgilerimi, muhabbetlerimi iletiyorum” dedi.

AK Parti Milletvekili Abdulahat Arvas “Cenabı hak kimin gönlünde ne muradı varsa onu yerine getirsin. Hayır, ve hasenetlerini kabul etsin. Camilerimizin de inşallah hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Vali Mehmet Emin Bilmez, “Camimizin birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve imanımızın daha güçlü olmasına vesile olmasını diliyorum, emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Caminin beratı Vali Bilmez tarafından Seyit Hasan Arvas’a verildi. Hat sanatıyla yapılan yazılı eserler ve Arvas’i ailesinin anlatıldı kitaplar Vali Bilmez ve Kaymakam Mehmetbeyoğlu’na takdim edildi.

Açılış programına Vali Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, il protokolü, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşların katıldı.iha

Bakmadan Geçme