Aras, Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Ak Parti’den Van Milletvekilliği aday adaylığını daha önce açıklayan Abdullah Aras, Ak Parti İl Başkanlığına başvuru yaparak basın toplantısı düzenledi. Aras, bu teşkilatı bu memleketi daha çok güçlendirmek için milletvekili adayı oluyorum diye konuştu.

İlhan Siyahtaş

7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulunan Abdullah Aras tarafından düzenlenen basın toplantısında  AK Parti İl Başkanı Zahir Soğan’da ve yönetim kuruluda hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Aras, “ Ak Parti kurulduğu günden bu yana partimize gönül verdim. 2009 yılında bu partide siyasete başladım ve kısa bir süre sonra il başkan yardımcılığı yaptım. 2011 yılında ise Mustafa Bilici’nin istifasının ardından başkanlık görevine layık görüldüm. 2012 yılında ise kongre ile seçilmiş bir başkan oldum. 2014 yılında ise görevimi Zahir Soğanda beyefendiye devrettim. Dolayısıyla siyasi hayatım teşkilat bazında 5 yıl sürdürdüm ”dedi.

22 BİN OLAN ÜYE SAYISINI 78 BİN YAPTIM

Ak Parti’de çok büyük hizmetler yapığını belirten Aras, .” Daha önce 22 bin olan üye sayısını 78 bin yaptım. Yani 10 yılda 22 bin üye yapıldı, fakat ben 3 yılda 56 bin üye kazandırarak 78 bin üyeye ulaştırdım. Şuan tahmin edersem 80 bin oldu. Van’da depremi atlatan bir il başkanıydım. Deprem sürecinde çok büyük zorluklar çektik fakat Allah’ın izniyle halkımızı yalnız bırakmadım. Dönemin Başbakanı Erdoğan bizzat Van’a gelerek depremzedelerin yarasını sardı. Deprem sürecinde en büyük hizmeti gösterenlerin başında ben geliyorum. 2012 yılında iki büyük acı yaşadık. Yine Özalp İlçe Başkanımız bir iftiraya maruz kalarak çok büyük sıkıntılar yaşadı. Teşkilat olarak bu iki arkadaşımı maddi ve manevi konularda yalnız bırakmadım. Van’da ilk defa seçimler olmadan bütün esnaflarımızı, vatandaşlarımızı ve halkımızı ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Hatta köy köy dolaşıp oradaki sorunları yerinde dinledim. Van’ın bütün sorunlarını yakından takip edenlerden biriyim. Çalışmalarımız herkes tarafından büyük takdirle karşılandı” dedi.

TEŞKİLATIN GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIM

Aras “Ben bu teşkilatın emrinde olmak için milletvekili adayı oluyorum. Bu teşkilatı bu memleketi daha çok güçlendirmek için milletvekili adayı oluyorum. Biz bu parti için değil elinizi taşın altına, gövdemizi bile taşın altına bırakmaya hazırız. 2015 mutlaka değişmesi gereken ve yeni anayasanın değişmesi için milletvekili aday adayı oluyorum. Memleketimizin en büyük sorun ve sıkıntılarından biri olan işsizliği çözmek için aday adayı oluyorum. Gençlerimizi iş sahibi yapmak için, işsizlik sorununu çözmek için aday adayı oldum. Ben elimden gelen bütün desteği sağlayacağıma inanıyorum. Bununla birlikte Van ilimiz 175 kilometre İran ile olan sınırımızda istediğimiz düzeyde verimi elde edemiyoruz. Kapıköy Sınır Kapısı’nın muhakkak açılması lazım. Bu Van için olmazsa olmazdır. Gençler için iş istihdamını oluşturmak için bu kapıyı mutlaka açmamız gerekir. Van hakikaten güzellikler kentidir. Ayrıca ben Ak Parti’nin zaferle ayrılması için elimden gelen çalışmayı sergileyeceğim ve HDP’nin barajı aşacağına da inanmıyorum” şeklinde Konuştu.

Bakmadan Geçme