YEREL YÖNETİM KONFERANSI DÜZENLENECEK

Van Belediyesi ve birçok kurumun desteği ile Van'da çözüm süreci kapsamında 'yerel yönetimler' konulu konferans düzenlenecek.
Van Belediyesi, Toplum ve Hukuk Araştırmalar Vakfı (TOHAV), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Hukuk ve Demokrasi Derneği (MAF-DAD) ve Sosyal ve Siyasal Araştırmalar Merkezi (SAMER) tarafından Van’da iki gün sürecek olan ‘yerel yönetimler’ konferansı düzenleniyor. Açılış konuşmasını Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, TOHAV Genel Başkanı Halan Gündüz ve MAF-DAD Yönetim Kurulu'ndan Prof. Dr. Norman PAECH’in yapacağı konferansın 15-16 Haziran'da bir otelde yapılacağı belirtildi. 7 oturumdan oluşacak konferansta, şu konu başlıkları yer alıyor:
“Demokrasi ve Yerel Özerklik Tartışmaları, Dünyada ve Türkiye'de Yerel Yönetim Deneyimleri, AB Uyum Sürecinde Türkiye'de Yerel Yönetimler, Türkiye'de Ulus-Devlet ve Yeniden Yapılanma Sorunları, Alternatif Ekonomiler ve Yerel Yönetimler, Yerel Yönetimlerde Kadınların Siyasi Temsili, Yerel ve Bölgesel Yönetimin Temel Esasları, Yeni Anayasa Yapım Sürecinde Neler Öneriliyor? Yeni Yaklaşım ve Hedefler.
Toplantıya katılacaklar arasında Akil İnsanlar Grubu’ndan Prof. Dr. Mithat Sancar, Av. Ercan Kanar, MAF-DAT Yönetim Kurulu üyesi Norman PEACH, Dr. Cemal Salman, Metin Yeğin, Gazeteci Vicent Partal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yrd. Doç. Dr. Bülent Küçük, Prof. Dr. Mehmet Altan, Doç. Dr. Cengiz Aktar, Ekonomist Mustafa Sönmez, BDP Yerel Yönetimler ve Ekoloji Komisyonu Başkanı Demir Çelik, SAMER Genel Koordinatörü Welat Ay, Prof. Dr. Mesut Yeğen, Doç. Dr. Abdullah Karatay, Doç. Dr. Yahya Mete Madra, Yrd. Doç. Dr. Ceren Öztürk, Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Gazeteci Candan Yıldız, Bursa-Nilüfer Belediyesi Eşitlik Biriminden Canan Kızılaltun, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı’ndan Hatice Ödemiş, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ve çok sayıda araştırmacı, yazar ve belediye başkanı katılıyor.” vanahber, van, haber, van haberyerel yönetim, konferans, van belediyesi, diyarbakır büyükşehir belediyesi

Bakmadan Geçme