SAADET PARTİSİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç, İl Başkan Yardımcısı Erdal Kıraç ve Teşkilat Başkanı Tarık Cerlet gazetemizi ziyaret etti.

Burhan Ergin

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç beraberindeki İl Başkan Yardımcısı Erdal Kıraç ve Teşkilat Başkanı Tarık Cerlet ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan ve Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ile görüştü. Ziyarette konuşan Muammer Bilgiç, “Van'ın ve bölgemizin en köklü gazetesi Vansesi'ni ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 83 yıllık Vansesi'nin ayakta durması çok önemlidir” dedi.

“Van'ımızın İran ile olan ticareti durma noktasına geldi”

Van ziyaretini değerlendiren Bilgiç, “İki gün önce Van'a gelerek Van Kalesi'nin eteğinde maske, mesafe kurallarına uygun şekilde toplantımızı yaptık. Bugünde siyasi partilerimizi, meslek odalarımızı ve ilimizde yayımlanan gazeteleri ziyaret ettik. Maalesef ülkemiz baskı ve tahakküm altında zor günler yaşıyor. Bu günlerde insanlarımız daha çok birbirleriyle diyalog kurmalıdır. Hem ekonomik açıdan hem de hukuki açıdan öngörülebilir bir ülkede yaşamıyoruz. İnsanların başına gelen sıkıntılara baktığımızda toplumda dehşete yol açan sıkıntılar yaşıyorlar. Maalesef bunlar iktidar eliyle yapılıyor. Ekonomik açıdan pandemi sürecinde özellikle Van'ımızın İran ile olan ticaretinin durma noktasına gelmiş olması veya Van'ın sadece transit olarak kullanılması esnafı ve vatandaşları ekonomik açıdan sıkıntıya sokmuş, hükümetin bununla ilgili mutlaka rahatlatıcı adımlar atması gerekiyor. Van'da halkın siyasi tercihlerinin yok sayılması da ayrı bir sorundur. Baskı ve tahakkümün mutlaka ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme