PİAZZA AVM GELİYOR

Türkiye, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ve MENA Bölgesi'ni içeren coğrafyada yatırımlarını sürdüren Rönesans Holding, 250 milyon yatırımla Van’a Piazza Alışveriş Merkezi açıyor.

Cengiz SİYAHTAŞ

Türkiye ve Rusya'da en büyük Alış Veriş Merkezi (AVM), ofis ve karma iş merkezi portföylerinden birine sahip olan ve geliştirme aşamasındaki arsaları hariç 13 adet tamamlanmış, 10 adet inşası devam eden Rönesans Holding Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. hızla gelişen, bölgenin çekim merkezine dönüşen Van'a Piazza markalı alışveriş ve yaşam merkezi kurmak için çalışmalara başladı.

Novosibirsk'de Aura Alışveriş Merkezi, St. Petersburg'da Renaissance Forum Otel ve Ofis Kompleksi ile Adana'da Optimum Alışveriş Merkezi bulunan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, bayram öncesi Şanlıurfa Piazza Alışveriş Merkezi açılışında Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar'a yaptığı açıklamada İstanbul'da ve Gaziantep'te ikişer, Malatya, Adana, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da ise birer alışveriş merkezleri bulunduğunu, Şanlıurfa Piazza'nın, grubun Türkiye'deki 11'inci AVM yatırımı ve Piazza markasıyla hizmet veren kuruluşların da üçüncüsünü oluşturduğunu belirtti. Ilıcak, Piazza Van AVM için hazırlıklar yaptıklarını söyledi.

İtalyanca'da meydan anlamına gelen Piazza Samsun, Kahramanmaraş, Şanlıurfa AVM'leri için Rönesans Holding 2,5 yılda 800 milyon harcama yapmış. Holding ön hazırlıkları süren Van Piazza AVM inşaatı için Van'a 250 milyon yatırım yapması bekleniyor.

Bakmadan Geçme