Olaylara Esnaf ve Vatandaşlardan Tepki

Dün HDP Cumhurbaşkanı Adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mitingi sonrası valiliğe yürümek isteyen, yolu kapatarak barikat kuran etrafa zarar veren bir grup Cumhuriyet Caddesi ve ara sokakları savaş alanına çevirdi. Olaylarda 3 gösterici göz altına alındı. Dün yaşanan olaylara esnaf ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Van'daki programının ardından miting alanından çıkan bir grup valiliğe doğru izinsiz yürümek istedi. Mobese kameralarının bulunduğu direkleri yıkarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde barikat kurdu polisi taş ve havai fişeklerle saldıran göstericiler müdahale eden polis 3 göstericiyi göz altına aldı.

MOBESA KAMERALARINI KIRIP YOLU KAPATTILAR
HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın miting konuşmasında provokasyonlara gelmeyin, esnafa zarar vermeyin uyarısı sonrası yüzlerini kapatan bir grup Van'da dün ortalığı bir kez daha savaş alanına çevirdi. Miting alanından valiliğe yürümek isteyen gruba müdahale eden polisleri taş ve havai fişek yağmuruna tutan göstericiler mobesa kameralarının bulunduğu direklerini de yıktı.

HER MİTİNG SONRASI OLAY ÇIKARILIYOR

Polislerin gaz bombası ve tazikli suyla yaptıkları müdahale sonrası göstericiler ara sokaklara dağıldı. Başbakan Erdoğan'ın mitingi sonrası meydana gelen kırıp, dökme, çevreye zarar şekliden yaşanan olayların dün Demirtaş'ın mitingi sonrası aynı şekilde meydana gelmesi akıllarda soru işaret bırakırken esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu.

DEMİRTAŞ'IN UYARISINI DİKKATE ALMADILAR

Şehrin huzurunu bozan olaylara tepki gösteren esnaf ve vatandaşlar ” Esnaflar ve vatandaşlar artık yaşanan olaylardan bıktı. Her miting sonrası bir bahane yaratılarak şehirde olay çıkarılıyor, çevreye zarar veriliyor. Van esnafının yaşadığı soruna dün dikkat çeken Selahattin Demirtaş mitingde açık bir uyarıda bulundu. Ancak miting sonrası bu uyarıyı dahi dikkate almayan ne yaptıkları bilinmeyen bu grup etrafı yıkıp cadde ve sokakları savaş alanına çevirerek insanların alış veriş hakkını engelledi. Dün yaşam bir kez daha olumsuz etkilendi. Bu sorumsuzluk, keyfilik artık son bulmalıdır. Olaylar nedeniyle alış veriş, işler duruyor. İnsanların morali bozuluyor. Cumhuriyet Caddesine insanlar artık çıkmaya dahi korkuyor. Esnaflar iş yerlerine büyük kiralar ödüyor, onlarca personel çalıştırıyor. Bu olaylar nedeniyle işler durma noktasına geldi. Kimi insanın o saate çok acil ödemesi, alması gereken bir ihtiyacı olabiliyor. Ama bu hakkını kullanamıyor. Artık yeter diyoruz. Olaylar demokrasi, insan hakları, yaşama hakkıyla bağdaşmıyor” dediler.

Bakmadan Geçme