ALTAY U14 TAKIMI ŞAMPİYON OLDU

Van Altay Eğitim Spor Kulübü hafta içi oynanan baraj maçında Van Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek Van şampiyonu oldu.

Rıdvan Can

U14 Ligi'nde bir birinden zorlu müsabakalar sonunda büyük başarı elde ederek, U14 Ligi'nde Van şampiyonu olan Van Altay Eğitim spor kulübü Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Grubundaki takımları geride bırakarak şampiyonluk ipini göğüsleyen Altay Eğitim spor kulübü U14 takımı hafta içi baraj maçında zorlu rakibi Van Büyükşehir Belediyespor'u geçerek, şampiyonluk kupasını kaldırdı ve Van'ı Türkiye şampiyonasında temsil etme hakkı elde etti.

Puan tablosunda aynı puanları paylaşan Van Altay Eğitimspor ve Van Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor önceki gün final maçında karşı karşıya geldi. İŞGEM Spor Tesislerinde saat 13:00'da başlayan maça taraftar ve futbolcuların ailelerinin yoğun ilgisi vardı. Çok sayıda futbol severin takip ettiği karşılaşmanın ilk yarısında göze hoş gelen bir futbol ortaya koyan Van Altay Eğitimspor, Talha Gezer ve Melik İnan'la bulduğu gollerle soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle girdi. İlk yarıya nazaran maçın ikinci yarısına etkili başlayan ve rakip kalede baskı kuran Van Büyükşehir Belediyespor, bulduğu golle skoru 2-1 yaptı. Maçın geride kalan bölümünde iki takım adına sonucu değiştirecek gol veya goller gelmeyince maçı Van Altay Eğitimspor kulübü 2-1 kazanarak, adını Türkiye şampiyonasına yazdırdı.

Maç sonu şampiyonluk sevincini antrenörleri Kenan Uygun ve takım arkadaşlarıyla kutlayan futbolcular, şampiyonluk kupasını Futbol İl Temsilcisi Nurettin Tuğrul'un elinden aldılar. Şampiyonluk kutlamalarının ardından açıklamalarda bulunan Van Altay Eğitim Spor Genel Koordinatörü Ali Erhan Sağdinç, "Tamamını altyapıdan yetiştirdiğimiz futbolcularımızla Van'da U14 ligini şampiyon olarak tamamladık. Heyecanlı ve dolu dolu bir lig dönemi yaşadık. Altyapıya vermiş olduğumuz önemin meyvelerini almaya başladık. Buda bizlerin doğru yolda olduğunu gösteriyor. Lig boyunca gençlerimizle yakından ilgilenerek şampiyonluğa ulaştıran başta Duygu Sağdinç başkanımız olmak üzere, Kenan Uygun hocamıza ve öğrencilerimize, kulüp başkan yardımcımız Kenan Yağız'a ve Antrenörlerimizden Ferhat Yıldımçakar'a teşekkür ediyorum. Kazanan Van'ın çocukları ve futbolu olduğu için ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Şampiyon takımı kutlayarak kupalarını veren Futbol İl Temsilcisi Nurettin Tuğrul ise, "Fair-Play adına iyi bir lig süreci yaşadık. Tüm takımlarımızı kutluyorum. Van şampiyonu olarak Türkiye şampiyonasında ilimizi temsil edecek Van Altay Eğitimspor'a başarılar diliyorum" diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme