ALIKIŞLAMAK GÜZEL AMA YETMİYOR

Van'da koronavirüs salgınıyla gece gündüz özveriyle mücadele eden ve geçici olarak misafirhanelerde barındırılan sağlık çalışanları yemek ve beslenme sorunlarının çözülmesini istiyor.

Burhan Ergin

Van İskele Öğretmen Evi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Tesisleri ve öğrenci yurtlarında geçici olarak kalan sağlık çalışanları yetkililere, meslek kuruluşlarına çağrıda bulunarak kendilerine destek olunarak sorunlarını çözülmesini ifade ettiler. 

Sağlık çalışanlarının zor koşullarda koronavirüsten kendilerini izole ederek vatandaşların sağlığı için mücadele edebilmeleri için öncelikle düzenli beslenmeye, bağışıklılıklarını güçlendirmeye ihtiyaçlarının olduğu belirtilen çağrıda sorunun çözülmesi istendi.

“Sağlık çalışanlarına sahip çıkılmalı”

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda sorunu gündeme getiren sağlık çalışanları,“Sağlık çalışanlarımız mesai saatleri dışında yurtlarda öğretmen evlerinde barındırılıyorlar. Evlerinden uzak durmak zorundalar. Bu arkadaşlarımızın beslenme sorunları var. Yetkilileri bilgilendirelim. Lütfen bu konuyu duyarlı olalım. Sağlık çalışanlarını sadece alkışlamak yetmiyor. Sağlık ordumuzun değerli mensuplarına yetkililerin ve meslek kuruluşların her anlamda destek sağlayarak sahip çıkılması gerekir”de diler.

“Sıcak yemek çıkmasını istiyoruz”

Besleyici sıcak yemek çıkması gerektiğine dikkat çeken sağlık personelleri, “  Bizler misafirhanelerde kalıyoruz.  İskele Öğretmenevi de kantin kurulacak denildi kurulmadı. Ki kantin sağlıksız bir çözümdür. Sıcak yemek çıkması gerekir. Sağlık personellerinin dengeli sağlıklı beslenmeye ihtiyacı var. Yemek çıkar ama toplu yenilmeyebilir. Yemek sorunu çözmek basittir. Herkes sosyal mesafeye, temasa dikkat eder veya odalarında yemeğini yer.  Ödenek ağlanması durumunda misafirhanelerde yemek çıkarılacağı söylendi. Üniversite misafirhanesinde, yurtta kalan arkadaşlarımızın durumu da farklı değil. Oradaki sağlık personelinin de düzenli beslenmeye ihtiyacı var. “

“Yurtlar barınmaya uygun değil”

Öğrenci yurtlarına yerleştirilen sağlık personelleri yurt ortamlarının risk altında çalışan, moral ve motivasyona ihtiyacı olan sağlık personellerinin barınmasına uygun olmadığını ifade ettiler. Van Sağlık Müdürlüğünün sağlık personellerinin sıcak yemek ve beslenme sorununun çözülmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi.

 

Bakmadan Geçme