• Haberler
  • Ekonomi
  • Alanlar para kazanacak dedi: İslam Memiş bu kez altın değil bunu önerdi...

Alanlar para kazanacak dedi: İslam Memiş bu kez altın değil bunu önerdi...

İslam Memiş, altın ve doların ardından yeni bir yatırım aracını işaret etti. Sürpriz bir açıklama yaparak, 'Ramak kaldı, bir günde atak yapabilir' dedi. İşte altın denilince akla gelen ilk isim olan İslam Memiş'in son açıklaması...

Finans dünyasının önde gelen isimlerinden İslam Memiş, dolar ve euro değerlendirmelerini paylaştı. Doların 28.50 ve üzerine çıkabileceğini belirten Memiş, euro almak isteyenlere de önemli bir fırsatın kapıda olduğunu söyledi.

TREND YUKARI YÖNLÜ

Dolar ve euro değerlendirmesi yapan İslam Memiş, "Dolar TL 28.50, devamında 29 lirayı hedef alan bir fiyatlama var. 29 lira direncini takip ediyoruz. Dolar tarafında da beklentimiz pozitif yönde devam ediyor. Bir açıklama gelmezse, sürpriz gelişme olmazsa trend yukarı yönlü.

Bu hafta yine euro alacaklar için bir fırsat olacak. Euro dolar paritesi 1.06'ya gerilebilir uyarım vardı. 1.07 altına sarktı. Şu anda 1.0682 seviyesinde. Orta ve uzun vadeli pozisyon yapmak isteyenler bir fırsat yakalamış oldu" diye konuştu.

Altının ons fiyatına ilişkin değerlendirmeleri ile emtia tahminlerini de açıklayan İslam Memiş, "Ons altın 1964 lirada. Bu hafta geri çekilme olacağını, ilk önce 1960, aşağı kırılırsa 1930 dolar demiştim. 1964 dolarda. Gün içinde 1956'ya kadar geriledi. 

Bu gerilemeyle birlikte gram altın da geriledi. Kapanışlar ya da haftalık kapanışlara odaklanacağız. 1960 dolar altına sarkmalar olacak mı, tepki yükselişi gelecek mi, bu trend için bugün ve yarınki kapanışları görmek lazım" dedi.

Düşüşlerin sınırlı kalmasında özellikle gram altın tarafında jeopolitik risklere vurgu yapan Memiş, şöyle devam etti: 

"Altın tarafında 1960 çalıştı ama düşüşler sınırlı kalıyor. Burada iştahsızlık var. Ons altın tarafındaki alım pozisyonlarımı yüzde 75 kapatma kararı aldım. 1960 dolar altındaki geri sarkmalarla birlikte 1930 dolar destek seviyesi var, bu olursa yüzde 25'lik alımımı yaparım."

Memiş, sürpriz beklediği emtiayı da açıkladı:

"Ons gümüş 22.80 dolar güçlü destek seviyesi. Buradan yukarı yönlü güçlü hareketler başlatabilir. Gümüşte bir sürpriz bekliyorum. Özellikle rasyodan kaynaklı. Altın gümüş rasyosunda sert gerileme bekliyorum bu da gümüşü pozitif yönde uyaracak. Bir sabah kalktığınızda sert yükselişler göreceksiniz demiştim, buna ramak kaldı."

"24 ve 26 doları takip ediyorum. Gram gümüş 20.65. 20.65 güçlü destek. 21.05 kırıldıktan sonra 24 ve 26 lira dirençlerini takip etmeyi sürdüreceğim"

Bakmadan Geçme