Akdamar Kilise'si önünde slogan attılar

Berk İlhan
Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi Ortaöğretim komisyonu; her yıl eğitim sezonu sonunda düzenlediği  lise öğrencilerine yönelik yaz kampını bu yıl  Vangölü sahilinde yer alan  Gevaş Doğa Kampında gerçekleştirdi. Van genelinde 36 farklı liseden 174 öğrencinin katıldığı kampta öğrenciler sosyal etkinliklerle eğlenceli vakit geçirirken, aldıkları seminerlerle kapsamlı bir eğitim gördüler.
Altı gün süren kampta; Eğitimci-yazar Muhittin Yıldırım, Sadet Partisi GİK Üyesi Mesut Doğan, İlahiyatçı yazar Doç Dr. Adem Saraç, İstanbul ÖĞ-DER yönetim kurulu üyesi Şakir Voyvot, Anadolu Gençlik Dergisi yazarı Uzman Psikolog Abdulaziz Yılmaz ve Genç İstikbal Dergisi yazarlarından Şeref Akbulut ile Yusuf Aydın da birer seminer verdi.  Eğitimlerin ana temasını; günümüz dünyasındaki sömürü düzenine son verilerek yerine Adil Düzene dayalı 'Yeni Bir Dünya'nın kurulması   görüşü oluşturdu.
On iki gruba ayrılan öğrenciler kamp boyunca; futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, satranç, hedef vurma, bilgi yarışması, resimli tabu ve kelime anlatma oyunlarında birbirleriyle yarıştılar. Oluşturulan gruplara; MGV, Filistin yoldaşları, Fetih nesli, Mavi Marmara, Beş Minare, Keşmir, Mücahitler, Şuurlu Gençler, Heyecan, Arakan, Cihad ve Bedrin Aslanları isimleri verildi. Yarışmalarda birinci olan guruplara kampın son gününde her kategoride ayrı ayrı ödüller verildi.
Tatile Anadolu Gençlik Derneği'nin kampıyla başlamanın keyfini yaşayan gençlere Genç İstikbal Dergisi özel sayısı dağıtıldı. Öğrenciler vedalaşma sırasında duygulanarak hüzünlü anlar yaşadı.

Bakmadan Geçme