AK PARTİ VAN'A ASILIYOR

    
Türkiye’yi saran yerel yönetim seçim rüzgarı Van’da fırtına şiddetinde esmeye başladı.  AK Partinin bütün toplantıları seçim havasında... Barış ve Demokrasi Partisi’ne kaptırdığı Van Belediye Başkanlığını 2013’te Büyükşehir Belediyesi olarak geri almayı hedefleyen, bu amaçla siyasi çalışmalarına hız veren, Başbakan Erdoğan’ın “ Van’ı istiyorum” talimatı doğrultusunda harekete geçen AK Parti Van’a yükleniyor.   Buna karşın BDP’ de şimdilik sessizlik hakim.

“BİZİM HESABIMIZ 2023’E KADARDIR”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti'nin Türkiye’nin partisi olduğunu belirterek, “Biz milletin kurduğu bir partiyiz. 10 yıldır iktidardayız, yeni gelmiş gibiyiz. Bizim hesabımız 2023’e kadardır. Bizim hesabımız pazara kadar değil, mezara kadardır” dedi.

 AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise Van Belediyesi’nin işini yapmadığını, imar başta olmak üzere yeni su şebekesini kendilerinin yaptıklarını ifade ederek, “Van bizim gönlümüzün gülü, Türkiye’nin gözbebeğidir” ifadelerini kullandı.

“YENİ GELMİŞ GİBİYİZ”
Bir otelde gerçekleştirilen 12. Bölge Yerel Yönetimler toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Van, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt ve Şırnak illerinin bazı milletvekillerinin yanı sıra partili üyeler katıldı. Protokolün tanıtılmasının ardından 'Mutlu şehirler mutlu aileler' adlı slayt sunum izlendi.
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Muş eski Milletvekili Necmettin Dede, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi’nin birer konuşma yapmasının ardından kürsüye gelen Bakan Bayraktar, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türkiye'nin partisi olduğunu ifade etti. Ak Parti'nin, bu milletin kurduğu bir parti olduğunu anlatan Bayraktar, şöyle konuştu: “Sizler tarafından kurulan bir partiyiz, onun için 11 senelik partiyiz, 10 yıldır iktidardayız, yeni gelmiş gibiyiz. Bizim hesabımız 2023’e kadardır. Bizim hesabımız pazara kadar değil, mezara kadardır. Bugün burada çok güzel bir toplantı yapılıyor. Bu toplantılar aracılığı ile şehirler modernleşiyor. Şehirleşme bir süreçtir ve bu süreç artarak devam edecektir, bu kaçınılmazdır. 2050 yılında şehir nüfusları yüzde 75’e çıkacaktır."

“DÜNYA ŞEHİRLEŞMEYE DOĞRU YOL ALIYOR”
Köylerin şehirleştiğini anlatan Bayraktar, şunları söyledi: "Köylerimizde atıkların, çöplerin alınması beklenirdi. Bundan on sene önce su yoktu, stabilize yol yoktu. Tüm dünya şehirleşmeye doğru yol alıyor. Biz insan odaklı bir partiyiz çünkü insanımızın refahını huzurunu hedefleyen bir partiyiz. Avrupa şehirleşme noktasında ciddi adımlar atarken biz 50’li yıllarda şehirleşme yoluna girdik. İnsanların köylerden şehirlere akın etmesi içinden çıkılamaz bir hale geldi. Van’ın altyapısı önceki nüfusa göre yapılmıştı. Çevre illerden ve köylerde yapılan göçler kentin yaşam alanlarını kaldıramama durumuna gelmişti”
Van’ın iki büyük deprem yaşadığını, Allah’ın bu tür afetleri bir daha göstermemesini dilediklerini ifade eden Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü; “24 bin 500 kilometre uzunluğunda bir fay hattı var. Depremle zaman zaman boşalmak zorunda. Deprem kaçınılmazdır. Bu deprem Van’dan Bingöl’e, İstanbul’dan Tekirdağ’a oradan da Yunanistan’a uzanmaktadır. Van’daki deprem bizlere çok acı yaşattı. Marmara ve Düzce’de çok acılar yaşadık, 18 bin üzerinde insan kaybettik. Türkiye ekonomisinde küçülme oldu. Depremler bir bakıma travmadır. Depremden sonra fırsatlar zincirini de çok iyi yakalamamız gerek. Van depremi Türkiye’nin bir yürek olduğu birlik olduğunu gösteren bir olgudur. Bu millet etle tırnak gibidir etle kemik gibidir. Bir yılda çadırlarını ve konutlarını yapamayan devletler bize gıpta ediyor. Üç sene içerisinde Van’dan Edremit’ten geçecek kuşaklama yolu ile Van daha güzel yerlere gelecektir. Altyapısı, elektriği, suyu ile güzel bir şehir kuracağız. Bu gelen fırsatlarla Van’ı ayağa kaldırmak için bunlar bize fırsattır." Bu dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurulduğunu anlatan Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: "Ben de sizlerin bilmesi gerekenler için elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve elimizden geldiğince çalışacağız. Başbakanımız 17-18 saat çalışıyor, Biz kendimize Peygamberimiz Hz. Muhammedi ve Hazreti Ebubekir Sıddık’ı örnek aldık. Şehirlerimizi kalkındıracağız geliştireceğiz. Daha iyi bir gençlik, daha çok üreten bir nesil, daha sorumlu bir nesil, daha çok birbirine sarılan bir nesli birlikte yetiştireceğiz. 4+4+4 sadece Türkiye’yi kalkındırmak için değil Türkiye’nin yapısına uygun olduğu için seçtik. Bilgiyi dünyanın her tarafından alabiliyoruz. Biz 4’ncü sınıftan sonra çocuklarımızı kendi kabiliyetlerine uygun bir şekilde yetiştireceğiz”

“BELEDİYEYİ GERİ ALACAĞIZ”

 Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise AK Parti’nin yapmış olduğu politikalara değinerek Van kuruluşu milattan önceye uzanan bir medeniyet çizgisinin bulunduğu bir il olduğunu belirtti. Burada olmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden Tanrıverdi, “Van bizim gönlümüzün gülü, Türkiye’nin gözbebeğidir. 75 milyon Vanlıdır 75 milyon Türkiyelidir 75 milyon kardeştir. Bugün Van başta olmak üzere Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Muş illerimizi kapsayan bölge toplantımızı yapıyoruz. Bir önemli toplantımızı a burada gerçekleştiriyoruz. Burada yerel yönetimleri ile bir bütün olduğunu dosta düşmana göstermektir.  Bu yerel yönetimlerimizle bilgi alışverişinde bulunmak yeni bir sinerji oluşturmak ve halkımıza daha hizmeti amaçlamaktayız. Yaklaşan yerel seçimler kapsamında bölgeye ilişkin stratejiler kapsamında bilgi alışverişi yaparak politikalar oluşturmaktadır. Önemli bir katılımla buradasınız. İnanıyorum ki ikinci bölümde çalışmalarımızda çok önemli katkılarda bulunacaksınız. İnşallah bu katkılarınızla yerel yönetimler olarak oluşturacağımız politikalar sadece bölgemiz için değil ülkemiz için yararlı olacaktır: Tüm insanlığın faydasına olacaktır. Türkiye Ak Parti ile 2002 yılında çıktığı yolunda istikrar ve güvenle yoluna devam etmektedir. Türkiye büyük bir güç haline gelmiştir. İhmal edilmiş ötelenmiş sorunları çözmeye adanmıştır. Türkiye’nin doğusunu batıdan kuzeyini güneyden ayırmadık. Türkiye’nin bir şeyler yapması birilerini sinirlendiriyor. Farklı eylemlerle bunu gerçekleştiriyorlar. Biz yaşatalım diyoruz onlar öldürelim diyor. Terör örgütü maşa olarak kullanılmaktadır. Herkesin benim Anayasam diyebileceği bir Anayasayı  birlikte hazırlayacağız. Parti olarak amacımız hem merkezi yönetimlerde hem de yerel yönetimlerde en iyisini yapmaktır. Değişen ve gelişen dünya şartlarına göre yerel yönetimlerde kendilerini yenilemelidir. Çıkaracağımız yasaya göre nüfusu 750 binin üzerinde olan 13 şehrimizi büyükşehir statüsüne taşıyoruz. Van bir milyon nüfusuyla bu statüyü kazanmıştır. İnşallah önümüzdeki mahalli seçimlere Van büyükşehir olara girecektir. En ücra yerleşim yerlerine artık hizmet sunulacaktır. Van’ın il sınırlarını kapsayacaktır. Büyük şehir olarak Van Belediyesi önümüzdeki yerel seçime gireceğine göre şimdiden elimizi kolumuzu sıvayıp nerede kalmıştı nerede eksimiz vardı bu muhasebeyi iyi yapıp yol haritasını iyi belirleyerek yolumuza devam edeceğiz. 2004’te nasıl Van Belediyesi Ak Partili belediye olduysa ilk defa büyükşehir belediyesi de Ak Partili olacaktır buna inanıyoruz. Yerel seçimlerde belediyeyi geri alacağız” ifadelerini kullandı.

“VAN BELEDİYESİ İŞİNİ YAPMIYOR”

AK Partinin yapmış olduğu hizmetlerden de bahseden Tanrıverdi, Ak Parti’nin ayrım yapmadan tüm belediyelere yardım ettiğini belirterek, “Van Belediyesi Van’ın imar planını yapmayı beceremedi. Başbakanımızın talimatı ile Van’ın imarı Bakanımız Erdoğan Bayraktar tarafından yapılıyor. Belediye bunu beceremiyor beceremeyince siyasi suçlamalara gidiyor. Biz Van’ı seviyoruz sevmeyi de sürdüreceğiz. Van’ın başta imarı olmak üzere hizmetindeyiz. Sular sağlıklı değil çevre temiz değil, çöp bile doğru dürüst toplanmıyor içme suyu şebekesi 50 kilometre öteden getirmeyi beceremeyince şimdi biz getiriyoruz. Van’ın içme suyu şebekesini biz kuruyoruz. Belediyenin de işini biz yapıyoruz”

 vanhaber, van, haber, van haber
ak parti, toplantı, bayraktar, aras

Bakmadan Geçme