Ahmet Göksoy HDP’den Aday Adayı

İnşaat mühendisi Ahmet Göksoy HDP’den Van Aday Adayı olduğunu açıkladı. Görsoy, kendimi hazır hissettiğim için HDP de aday adayı oldum dedi.

İlhan Siyahtaş

1952 yılında Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde doğduğunu ve inşaat mühendisi olduğunu belirten HDP aday adayı Ahmet Göksoy, öğrencilik yıllarından başlayarak dünyaya emek cephesine sol cepheden halk cephesinden bakan sol sosyalist bir görüşe sahip olduğunu söyledi.  1970’lerde Devrimci Demokratik Kültür Ocakları üyesi olduğunu,  Ankara Devrimci Demokratik Kültür Derneği diye bilinen DDK’danın örgütlenmesinde yer aldığını, yargılandığını ve hapis yattığını anlatan Ahmet Göksoy,” 1980 de okulu bitirdim ve inşaat mühendisliğine başladım. 80 darbesinden sonra tekrar gözaltına alındım cezaevine girip çıktıktan sonra iş hayatıma başladım. Hep bu bölgede çalıştım, örgüt sürecim ile birlikte 1991 yılında HEP’e üye oldum. 1992 yılında HEP parti meclisi üyeliğinde çalıştım. ÖZDEP ve DEHAP üyesi olarak da görev yaptım.  DEHAP genel saymanlığını üstlendim” diye konuştu.

Mezopotamya suları konusunda uzmanlık çalışmalarının olduğunu söyleyen Ahmet Göksoy  aday adaylığı  ile ilgili olarak şunları söyledi: ”  TMMOB’de  yüksek onur kurulu üyesi olarak çalışmaktayım. TMMOB bünyesinde ve Demokratik Toplum Kongresi’de oluşturulan  Kobani’nin yeniden inşa süreci  kapsamında  verilen görevleri üstlendim. Halen de bu görevleri yapıyorum. Demokratik Toplum Kongresi’nin verdiği görevler doğrultusunda  iki kez Kobani’ye gittim.  Bu seçimleri çok önemsiyorum.  Bu seçim sadece beş yıl yasal süresi doldu diye milletvekilleri yenileniyor gözüyle bakmıyorum. Ben işin bu tarafında değilim. Ortadoğu’da yeni bir dünya doğuyor. Bildiğiniz gibi birinci emperyalist paylaşım savaşı 1900’lerin başında,  1940-45’larda ikinci emperyalist paylaşım savaşı burada işte doğu bloku batı bloku vs. Sosyalist ülkelerin çoğalması ve daha sonra geldiğimiz noktada bu küresel sürecin girdiği bu tarafta  aslında adı konmamış üçüncü emperyalist paylaşım savaşı var. Ortadoğu’da da bu emperyalist savaş içerisinde herkes bir pay almak istiyor. Türkiye bir pay almak istiyor, AKP bir pay almak istiyor, ABD bir pay almak istiyor, IŞİD bir pay almak istiyor, Baasçılar bir pay almak istiyor. Kürtler de kendi sularına, kendi madenlerine, kendilerine, kendi kültürlerine sahip çıkma adına onlarda bunu istiyor.  Ben de burada bir bu bölgenin insanı olarak bir katkı sunmak adına kendimi buna hazır hissettiğim için HDP de aday adayı oldum.”

Bakmadan Geçme