3 VALİ YARDIMCISI VE 6 KAYMAKAMIN GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİ

Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararnamesi ile 624 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Van Vali Yardımcıları Abdulhamit Karaca Adıyaman Vali Yardımcılığına, Meral Uçar Muğla Ortaca Kaymakamlığına, Turgut Gülen Kayseri Bünyan Kaymakamlığı görevine atanırken, İpekyolu, Özalp, Çatak, Bahçesaray, Gürpınar, Çaldıran ilçe kaymakamlarının görev yerleri değişti.

Burhan Ergin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 624 mülki idare amirinin görev yerleri liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.

Van Vali Yardımcıları Abdulhamit Karaca Adıyaman Vali Yardımcılığı görevine, Turgut Gülen Kayseri Bünyan Kaymakamlığı görevine, Meral Uçar Muğla Ortaca Kaymakamlığı görevine atanırken, Çankırı Yapraklı Kaymakamı Yavuz Arslan, Yozgat Aydıncık Kaymakamı Adem Balkanlıoğlu Van Vali Yardımcılığı görevine atandı.

Daha önce Van Vali Yardımcılığı görevinde bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Kayseri Develi Kaymakamlığına atandı. Aslan’ın yerine Siirt Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın atandı.

Özalp Kaymakamı Abdulkadir Çelik Erzurum Aziziye Kaymakamlığına atanırken yerine Tunceli Pertek Kaymakamı Muhammed Emin Nasır atandı.

Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen Rize Ardeşen Kaymakamlığına atanırken yerine Kastamonu Pınarbaşı Kaymakamı Muhammet Erdem Akbulut atandı.

Bahçesaray Kaymakamı Muhammet Öztabak Trabzon Yonga Kaymakamlığına atanırken, yerine Yozgat Saraykent Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı atandı.

Gürpınar Kaymakamı Fatih Sayar Van Valiliği Hukuk Müşaviri olarak atanırken yerine Kastamonu Şenpazar Kaymakamı Fatih Kayabaşı atandı.

Sinop Saraydüzü Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker Çaldıran Kaymakamlığına atandı.

Atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. ve 3. maddeleri gereğince yapıldı.

İPEKYOLU KAYMAKAMI İHSAN EMRE AYDIN KİMDİR?

1982 yılında Kırşehir'de doğdu. İlkokulu Kazım Orbay İlköğretim Okulu, orta öğrenimini Akdere Ortaokulu ve Başkent Lisesi olmak üzere Ankara'da tamamladı. 3713 sayılı Terörle Mücadele kanunu Ek madde 1 kapsamında şehit kardeşi olarak İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü emrine ataması yapıldı. 2003 yılında Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Daha sonra Maliye Bakanlığı'nda Vergi Denetmeni olarak görev yaptı.

2010 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Çanakkale Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kaymakam Refikliği stajını Muğla Ortaca ilçesinde, teftiş stajını ise Uşak İlinde yaptı. Sırasıyla Edirne İpsala ilçesi, Kırklareli Demirköy ilçesi ve Konya Emirgazi ilçesi Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Konsolosluk stajını Londra Başkonsolosluğunda yerine getirdi.

Yurtdışı eğitimini İngiltere'de Sussex Üniversitesinde tamamladı. 99. Dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarı ile tamamlayarak İçişleri Bakanlığının 02.09.2014 tarihli kararnamesi ile Adana Feke ilçesine atandı.

İyi derecede İngilizce bilmektedir.

ÖZALP KAYMAKAMI MUHAMMED EMİN NASIR KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Kaymakam M. Emin Nasır Maliye bakanlığındaki çalışmalarının ardından 2013 yılında Tekirdağ Kaymakam adayı olarak mülki idare mesleğine intisab etti. Bursa’nın Gemlik ve Antalya’nın Kemer ilçelerinde Kaymakam refikliği stajını tamamladıktan sonra Tekirdağ Marmara Ereğlisi ve Sinop’un Ayancık İlçelerinde Kaymakam vekili olarak görev yaptı. Yurtdışı stajı kapsamında bulunduğu İngiltere’de hem University of Portsmouth’da kamu yönetimi alanında yüksek lisans yapmış hemde İngiltere’deki kamu kurumlarında incelemelerde bulunmuştur.

Kaymakam Nasır 07.08.2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Antalya’nın Akseki ilçesinden ayrılarak Pertek ilçemizde göreve başlamıştır.

Kaymakam Nasır evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

ÇATAK KAYMAKAMI MUHAMMET ERDEM AKBULUT KİMDİR?

1983 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Atatürk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 2007 yılında Bayburt Defterdarlığı Muhasebe Bölümünde memurluk hayatına başladı. Ayrıca Ziraat Bankasında Firma Analiz Uzman Yardımcısı ve Maliye Bakanlığında Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak çalıştı. 2015 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakamlık sınavını kazandı. Kaymakam Akbulut ilk olarak Erzurum Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Aynı zamanda Erzurum Valiliğinde ilk stajı, Erzurum ili Palandöken ve Erzincan Üzümlü ilçelerinde Kaymakam Refikliği stajını tamamladı. Kaymakam Akbulut daha sonra Ordu ili Aybastı ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yapmıştır. Mehmet Erdem Akbulut Ankara'da teftiş stajını tamamladı. Ardından Manisa ili Kırkağaç ilçesi, Nevşehir İli Hacıbektaş, Acıgöl ve Konya ili Yunak ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yapmıştır.

Ayrıca, Aralık 2017- Ağustos 2018 tarihleri arasında 8 ay süreyle İngiltere'de bulunmuştur. Univercity Of Liverpoolda dil eğitimi alan Akbulut, İngilizce bilmektedir. Çatak İlçe Kaymakamı olarak atanan Kaymakam Akbulut, evli ve iki çocuk babasıdır.

BAHÇESARAY KAYMAKAMI ÖMER TUĞRUL KUNDAKÇI KİMDİR?

1987 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Yavuz Selim İlköğretim okulunda, orta öğrenimini Göksun lisesinde tamamladı. Yükseköğrenimini Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde 2013 yılında Yüksek Onur öğrencisi olarak İkincilikle tamamladı.

2014-2017 yıllarında Hatay Sosyal Güvelik İl Müdürlüğünde Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı olarak görev yaptı. 2017 yılında Hatay Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Hatay Valiliği stajını tamamladıktan sonra sırasıyla Eskişehir/Sivrihisar ve Kahramanmaraş/Elbistan ilçelerinde Kaymakam Refiki olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığı görevlendirmesiyle Nevşehir/Acıgöl ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Mülkiye Teftiş Kurulu stajını Ankara ve İstanbul’da tamamladıktan sonra İngiltere’nin Liverpool kentinde University of Liverpool’da 8 ay süreyle dil eğitimi aldı. Yurt dışı görevi sırasında Büyükelçilik ve Konsolosluk stajlarını tamamladı. Ayrıca yurt dışı görevi sırasında Sosyal Hizmetler ve Yardımlar alanında çalışmalarda bulunmuştur. İngiliz İç İstihbarat Teşkilatı (MI5)’in Anti-Terörizm ve Karşı istihbarat alanındaki çalışmalarına katıldı. Kaymakamlık Tez’ini 6360 sayılı kanunla yürürlüğe giren Yeni Büyükşehir Belediye Modeli üzerine yazmıştır. 26 Ağustos-25 Ekim tarihlerindeki 105. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu başarı ile tamamlayarak İçişleri Bakanlığı’nın oluru ile 28.10.2019 tarihinde Saraykent Kaymakamı olarak görevine başlamıştır.Kaymakamımız evli olup, iyi derece de İngilizce bilmektedir.

GÜRPINAR KAYMAKAMI FATİH KAYABAŞI KİMDİR?

Fatih Kayabaşı, Karabük ilinde Valilik stajını, Sakarya ili Söğütlü ilçesi ile Aydın ili Didim ilçesinde Refiklik stajını, İstanbul ilinde Mülkiye Teftiş stajını tamamladı.

Kaymakam Kayabaşı, Giresun Çanakçı ilçesinde Kaymakam Vekilliği yaptıktan sonra yurt dışı stajı için gönderildiği İspanya'nın Madrid Complutense Üniversitesi'nde İspanyolca dil eğitimi aldı.

Kayabaşı, Küre Kaymakamı iken 2019/268 sayılı Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararı ile Şenpazar Kaymakamlığına atandı. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 4 Eylül 2020 tarihli onayı ile ilçemize atanmıştır. Kayabaşı, İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.

ÇALDIRAN KAYMAKAMI Hasan Hüsnü Türker KİMDİR?

1981 yılında Trabzon ilinin Çaykara ilçesinde doğdu. İlk, ortaokul ve lise öğrenimini Çaykara’da; yükseköğretimini Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı.

2008-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nda Gelir Uzmanı olarak çalıştı. 2015 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak 104. Dönem Edirne Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti.

Trabzon/Of ve Kocaeli/Dilovası ilçelerinde Kaymakam Refikliği; Samsun/Atakum ilçesi ve Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda teftiş görevini tamamladı.

Yurtdışı stajı ve dil öğrenimi için 8 ay süreyle Ürdün’de bulundu. Kaymakamlık vekalet görevini  Kayseri/Felahiye ve Kastamonu/Abana  ilçelerinde yaptı.

2018-2020 yılları arasında Artvin/Borçka Kaymakamı; Ağustos 2020- Ocak 2021 döneminde Sinop/ Saraydüzü Kaymakamı olarak görev yaptı.

12.01.2021 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından Erzurum/Karayazı Kaymakamı olarak görevlendirilmiştir.

Bakmadan Geçme