YYÜ'DE BİLİM ŞENLİĞİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Bilimsel Araştırma ve Kongre Topluluğu (YÜBAT) tarafından ‘1. Öğrenci Bilim Şenliği’ düzenlendi.
YYÜ İlahiyat Fakültesi toplantı salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şenlik, YÜBAT Başkanı Emre Demir’in açılış konuşması yapması ile devam etti. Şenliğin bir ilk olduğunu ve bunu geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Demir, katılımcılara teşekkür ederek, öğrencilere başarı diledi.
YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Demirel de, öğrenciler tarafında düzenlenen bu tür etkinliklerin devam etmesini dileyerek, yapılan her türlü faaliyeti desteklediklerini söyledi. Öğrencilerin bilimsel alanda kendilerini geliştirmeleri açısından bu tür etkinliklerin önemine vurgu yapan Demirel, “Gençlerimiz, geleceğin bilim üreten insanlarıdır. Bu yüzden, bilim yuvası olan üniversiteler gençlerin çabaları ile daha da ilerleyecektir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 4 oturum halinde öğrenciler tarafından gıda işletmelerinde temel hijyen kuralları, dünya ekonomisi küreselleşmenin neresinde, iletişimin önemi ve akıllı ambalaj teknolojisi konularında katılımcılara slayt sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Bakmadan Geçme