Yurdakul'dan gazetemize ziyaret

İlhan Siyahtaş
Gazetemizden ayrılışında açık havada kürsülerde oturan vatandaşların çayını içerek sohbet eden Yurdakul' a vatandaşlar yakın ilgi göstererek çeşitli sorunlarını dile getirdiler. Vatandaşların sorunlarını not alarak ilgileneceğini belirten Emniyet Müdürü Yurdakul, vatandaşlarla sohbetinde şehirde huzur ve güvenliğin sağlanmasında halktan samimi destek gördüklerini, bundan da mutlu olduklarını söyledi.
Gazetemizin imtiyaz sahibi Erdal Perihan Yurdakul'a nazik ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirterek teşekkür etti.  Ümit Yurdakul, gazetemizin imtiyaz sahibi Erdal Perihan, Yazı İşleri Müdürü ikram Kali ile yaptığı sohbette, Van'da yaşanan oto park sorunun çözülmesine yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Cumhuriyet caddesi ve Maraş caddesinde başlatılan park yasağı ile ilgili vatandaşlardan, esnaflardan olumlu tepkiler aldıklarını belirten Yurdakul, " Emniyet müdürlüğü olarak trafiğin yoğun olduğu caddelere ekipler yerleştirerek trafik akışını sağlamak açısından farklı uygulama başlattık. Bu caddelerde artık araçlara sınırlı süreyle park izin veriyoruz.  Ama Van'ın daha fazla otoparka ihtiyacı var. Bu arada müdürlülük olarak yapacağımız bazı uygulamalar öncesi vatandaşların görüşlerini dikkate alan anket çalışması yapacağız. " dedi.
Yerel gazetelerin huzur ve güvenliğin sağlanmasında,  ilin gelişmesi ve tanıtımında önemli işlevler yerine getirdiğini belirten Yurdakul, yerel gazetelerin bu konuda üstlerine düşeni yaptığını söyledi.
Yazı İşleri Müdürümüz İkram Kali, Yurdakul'a gazetemiz hakkında bilgi vererek Vansesi'nin Van'ın ilk gazetesi olduğunu belirterek 76 yıllık gazetecilik geçmişi ve misyonunu anlattı.  Kali, özellikle ara sokaklarda yaşanan trafik karmaşasının, park ihlalinin önlenerek, şehirde yeni otoparklar açılıncaya kadar depremde yıkılan eski Devlet Hastanesi, Atatürk Lisesi ve şehir merkezinde eğitim veren okul bahçelerinin yaz tatili süresi boyunca geçici otopark olarak kullanılabileceğini dile getirdi. Yurdakul öneriyi ilgiyle dinleyerek not aldı.

Bakmadan Geçme