Yüksekdağ:Kobani Düşmedi Siz 7 Haziran’da Düştünüz

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ,“Kobani düşmedi ama siz 7 Haziran’da düştünüz. Biz o gün dedik bu siyaset size kazandırmaz bir gün gelir siz düşersiniz bizi dinlemediler. Bakın bugün kendileri düştü düştükleri yerden kaldıracak kimseleri bile yok” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İsviçre’de düzenlenen 2. Sakine Cansız Kadın Festivali’ne katıldı.

Festival’de konuşan Yüksekdağ, “Kobani düşmedi ama siz 7 Haziran’da düştünüz. Biz o gün dedik bu siyaset size kazandırmaz bir gün gelir siz düşersiniz bizi dinlemediler. Bakın bugün kendileri düştü düştükleri yerden kaldıracak kimseleri bile yok” dedi.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Biz kazandık alanlarda özgürlük için mücadele verenler kazandı. Bizler tarihte eşine az rastlanan bir zafere hep birlikte imza attık. Ve bizler buradan bir kez yine dile getiriyoruz egemenler kaybetti halklar kazandı.

“Bizler 7 Haziran’da kazandığımız zaferi Türkiye ve Kürdistan başta olmak üzere her yerde direnen kadınlara armağan ediyoruz. Bu zaferi Sakinelere, Arinlere, Rojava’da direnenlere armağan ediyoruz. Biz bu zaferi onların bizlere kazandırdığı mücadele ruhuyla kazandık. Bu zafer bir kadın zaferidir.

“Kobani düşmedi ama siz 7 Haziran’da düştünüz. Biz o gün dedik bu siyaset size kazandırmaz bir gün gelir siz düşersiniz bizi dinlemediler. Bakın bugün kendileri düştü düştükleri yerden kaldıracak kimseleri bile yok. Biz halklarımıza söz verdik artık egemen zihniyetlerle bir ülkenin yönetilmesine izin vermeyeceğiz. Ve artık kimsenin bu halkları kendi çıkarları için yönetmesine izin vermeyeceğiz.

“Seçimlerin üzerinden 3 geçtikten sonra dışarı çıkmayı başarabildi. Bakın ağzından düşürmediği başkanlık kelimesini artık kimse duyamıyor bunu HDP yani sizler başardınız. Halkımıza verdiğimiz sözleri hepsinin arkasında duruyoruz. Ve verdiğimiz bütün sözler, teker teker yerine getireceğiz. Artık halklar iktidar olacak ve biz halkları iktidara getireceğiz.”

Bakmadan Geçme