Yerinden Edilmiş Kadınlara Destek

Genç Kızlar ve Kadınlara yönelik geliştirilen “Van İli’nde Yerinden Edilmiş Kişilerin Ekonomik ve Sosyal Entegrasyonu Hibe Programı”nın tanıtım toplantısı bugün Elit World Van Oteli’nde gerçekleştirilecek.

Vansesi Haber Merkezi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Van İlinde Yerinden Edilmiş Kişilerin Ekonomik ve Sosyal Entegrasyonu Hibe Programı” ile yerinden edilmiş kişilerin kent yaşamına entegrasyonuna yönelik sunum modelleri geliştirmek ve uygulamak için yerel kapasite oluşturulması amaçlayan Hibe Programı bugün, Elit World Van Oteli’nde düzenlenecek tanıtım toplantısında yerel paydaşlara aktarılacak. 

Son başvuru 10 Kasım

Yetkililer tarafından yapılan yazılı açıklamada yerinden edilmiş, 2 Ekim 2014 tarihi itibarıyla en az 6 aydır Van ilinde yaşayan, 18 yaşını doldurmuş, SGK kapsamında doğrudan sigortalı olmayan, hakkında haciz kararı olmayan ya da iflas durumunda olmayan genç kız ve kadınlara yönelik Hibe Programı kapsamında iş kurma ve/veya iş geliştirmeyle ilgili projelere 5.000 ila 15.000 Euro arasında hibe olanağı sağlanacak. Projeye en son 10 Kasım 2014, Pazartesi günü başvuru yapılabilecek.  Hibe Programı ile ilgili tüm dokümanlara Merkezi Finans ve İhale Birimi, Van Valiliği, İçişleri Bakanlığı ve EuropeAid resmi internet adreslerinden ulaşılabiliniyor.

Projelere 5.000 ila 15.000 Euro arasında hibe

“Van İlinde Yerinden Edilmiş Kişilerin Ekonomik ve Sosyal Entegrasyonu Hibe Programı”  yerinden edilmiş kişilerin kent yaşamına entegrasyonuna ve bu kişilerin yerinden edilmişlik psikolojisinden uzaklaştırmaya yönelik hizmet modelleri oluşturulması ve uygulanmasına yönelik yerel kapasite oluşturulmasını amaçlıyor.

Hibe programıyla yerinden edilmiş kişilerin istihdam edilebilirliğinin artırılması, girişimcilik yeteneklerinin ve hizmet sağlayıcı olarak kapasitelerinin geliştirilmesi, bu kişilerin kentsel entegrasyonu için tekrarlanabilir hizmet modelleri oluşturarak, topluma adaptasyonlarının başarıyla sağlanmasına yardımcı olunması hedefleniyor.

Van’da yürütülecek pilot uygulamalar ile tüm Türkiye’de yerinden edilmiş kişilerin kapasitelerinin güçlendirilmesi, temel hizmetlere erişimlerinin kolaylaştırılması ve sosyo-ekonomik koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Yerinden edilmiş, 2 Ekim 2014 tarihi itibarıyla en az 6 aydır Van ilinde yaşayan, 18 yaşını doldurmuş, SGK kapsamında doğrudan sigortalı olmayan, hakkında haciz kararı olmayan ya da iflas durumunda olmayan genç kız ve kadınlara yönelik Hibe Programı kapsamında iş kurma ve/veya iş geliştirmeye ilgili projelere 5.000 ila 15.000 Euro arasında hibe olanağı sunulacak. 

Bakmadan Geçme