Nuran Demirhan

Umut kapısı

Nuran Demirhan

Umut demek ummaktan doğan güven duygusu hayatının her anında hissedeceği var oluş. Yaşamaya inanç, zorluklara göğüs germek umutlara bağlanıp engelleri aşmaktır. Her yaşanan gün umut kapısına bağlanır. Geleceğin umutları ile yaşanır.

Allah bir kapıyı kaparsa, bir kapıyı açar umudu…

Umutlarla yaşanır, umutlarla var oluruz. Sabahın ilk ışıklarında, güneşin doğuşunda her anın umudunda başlanır güne. Günün devamında yine umut kapısı ararız. Acı günde, kederde üzüntüde var oluşlarda, sıkıntıların yaşandığı her anda umut kapısı çalınır. Hasta döşeğinde yatan insanın en büyük sıkıntısını umutları giderir. Yaşamak umudu iyileşmek umudu, düşünün umutlar olmasaydı nasıl bir dünyada olunurdu? Doğa'nın umutları, baharın sevinci deriz ardından gelecek olan yaz mevsimin umudu çünkü yaşanmışlıklar da olan umutlar tükenmez. Tükenen umutlar geriye götürür insanı, Filozofların, bilim adamlarının icatları, deneyleri her zaman umutları ile var olmuştur.

Bir insanın zihnini umudu değerlendirir.

Cesareti, sevgisi yine umut kapısındadır.

Umudunu yitiren hayatın yok oluşu gibidir.

Her şeyin yok olduğu anda bile, hala ümit eder, umut bekleriz.

Henüz anne karnındaki ceninin umudu bile dokuz ay bekleyerek dünyaya gelişinde. Gözlerini ilk açtığında anne kucağında annenin umudu evladıdır. Onu büyütmek, yaşatmak zorluklara göğüs germek hayatını evladına adayan annenin umut kapısı aramasıdır.

Umut insanın her yardıma ihtiyacı olduğu  anda, ona uzanan yardım elidir. İnsan bazen umutları sayesinde hayatına devam eder bazen de kaybetmeye yüz tutmuş değerlere umut kapısı ile açar. Duyguların en zenginidir Umut...

Umudun varsa  eğer hayattan tat alırsın, geniş ufuklara sahip olursun Hayattaki başarıların üstünlüğü yine var olan umut kapında olur. Güçlü olduğun her anında ümidin solmadığı gibi yaşanmakta, her zaman var umutlarda...

En acı gözyaşlarını, umudun sileceğini unutma...

Yarının bu günden daha güzel olacağını ümit ederek umut ile yaşamak, aşacağımız engellerde umut kapısı aramak..

Unutmayalım ki umut kapısı hiç kapanmaz.

Umut olmadan umulmayanı bulamayız.

Yazarın Diğer Yazıları