Nuran Demirhan

MİNİK ÇOCUKLAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Nuran Demirhan

Minik çocuklar yardımlaşma ve dayanışma derneği olarak bu grup yaklaşık ,  2 yıl önce Diyar Orhan tarafından kuruldu.

Grubun amacı Van merkez olmak üzere, Van'ın en ücra köylerindeki minik çocuklara her mevsim ayakkabı, giysi, oyuncak, kışlık bot, mont, atkı, bere ve özellikle yaş pasta, meyve suyu, çikolata gibi çocukların sevdiği yiyecekleri götürmek onları sevindirmek onların mutluluğuna heyecanına ortak olmaktır.

Minik Çocuklar yardımlaşma ve dayanışma derneği, yaklaşık 150-200 kişi ile grup çalışmalarına hiç bir menfaat gözetmeksizin, din, dil, ırk ayrımı yapmadan her kesime hitap ederek birlik ve beraberlik içinde tamamen gönüllü grup olarak yola devam etmektedir.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaptırdığımız okul kütüphanesi tamamlanmış, hava şartları nedeniyle henüz açılışı gerçekleştirilemediği için yine kütüphaneye kitap toplama çalışmaları da özverili bir şekilde devam etmektedir.

Grubun asıl amacı özellikle minik çocuklara yardım ve hediyeleri  ulaştırmak, onları eğlendirmektir.

Grubun çoğunluk üyeleri Üniversite öğrencileri gençleri olmak üzere gönüllü olarak katılan ev hanımları da mevcuttur.

Şahsım olarak daha öncede Van'da yaptığım bir çok yardımlaşma çalışmalarım oluyordu.

Bu gruba yaklaşık olarak 4-5 ay önce gönüllü olarak katıldım,başta grup başkanları Diyar bey, Nuray Hanım, Sadi bey, Vural bey ve Rıdvan beyin özverili çalışmalarına hayran kaldım.

Diğer bir hayranlığım da dün gece yaşadığım grubun Whatsapp üzerinden acil olarak bir köy okulunun göndermiş olduğu ihtiyaç malzemelerini tam bir saat içinde temin eden grubun yine özverili yardımlaşmaları oldu.

Grup üyeleri öğrenciler kendi harçlıkları ile ihtiyaç listesindeki malzemeleri hep birlikte temin ederek köy okuluna ulaştırmayı başarmanın mutluluğunu yine hep birlikte yaşadık.

Takdire şayan bu çalışmalarını hayranlıkla izlemeye ve onlarla beraber bu yolda yürümekten mutlulukların en güzelini yaşıyorum.

Minik çocuklar yardımlaşma ve dayanışma derneğine dünyanın her yerinden yardımlarınızı

Derneğin İBAN Numarası TR52000100262968605055001 Minik çocuklar yardımlaşma ve dayanışma derneği adı altında göndererek sizlerde minik yüreklere bu grup ile ulaşabilir,bu mutluluğa ortak olabilirsiniz.

Özellikle Kış aylarında ihtiyaç sahibi çocukları sevindirmek isterseniz grubun İnstegram hasabı minik_cocoklar_grubu-minik_cocuklar _bingöl- gezgin_diyaro_ hesabından da ulaşabilirsiniz.

Minik çocuklar ekibi olarak Türkiye'nin birçok ilinde yeni gruplar, yeni umutlar, yeni yardımlar kurmaya devam ediyoruz.

Buradan özellikle bizlere Van merkezden, yurt dışından, İl dışından yardımlarını esirgemeyen, destek veren özellikle de isminin açıklanmasını istemeyen herkese yürekten teşekkür ediyoruz.

Grubun adına saygı ve selamlarımızı gönderiyorum.

Yazarın Diğer Yazıları