Nuran Demirhan

Minik çocuklar ve anneleri

Nuran Demirhan

Minik çocuklar yardımlaşma ve dayanışma derneği yaklaşık 3 yıl önce Diyar Orhan tarafından kuruldu.

Grubun amacı Van merkez olmak üzere, Van'ın en ücra köylerindeki minik çocuklara her mevsim ayakkabı, giysi, oyuncak, kışlık bot, mont, atkı, bere ve özellikle yaş pasta, meyve suyu, çikolata, kırtasiye malzemeleri gibi çocukların sevdiği yiyecekleri götürmek onları sevindirmek onların mutluluğuna heyecanına ortak olmaktır.

Minik Çocuklar yardımlaşma ve dayanışma derneği, yaklaşık 150-200 kişi ile grup çalışmalarına hiç bir menfaat gözetmeksizin, din, dil, ırk ayrımı yapmadan her kesime hitap ederek birlik ve beraberlik içinde tamamen gönüllü grup olarak yola devam etmektedir.

Takdire şayan bu çalışmalarını hayranlıkla izlemeye ve onlarla beraber bu yolda yürümekten mutlulukların en güzelini yaşıyorum.

Minik çocuklar yardımlaşma ve dayanışma derneğinde grup üyelerinden bir çok değerli anneler ile tanıştım.

Annelik duygularını yürekten taşıyan grup anneleriyle yardım götürdüğümüz her köyde,Minik çocukların anneleriyle sohbet etme imkanımız oldu.

Analık duygularını yüreklerinde taşıyan çocukların annelerinin göstermiş oldukları sevgi ve muhabbetle konuşup onların duygularına ortak olmak mutluluğunu yaşamaya devam ediyoruz.

Köylerimizde yaşayan annelerin özverili hayat mücadelesi karşısındaki hayranlığımızı dile getiriyor onlarla tanışmanın mutluluğuna varmaktan gurur duyuyoruz.

"Hiç kimse kollarında bir çocuk tutan anne kadar muhterem ve saygıdeğer değildir."

"Dünyada öğretilen bütün bilgilerin hiçbiri bize, bir ananın bakışının, bir kelimesinin verdiği şeyi vermeye muktedir değildir.

Minik çocuklar yardımlaşma ve dayanışma ekibi olarak Türkiye'nin bir çok ilinde yeni gruplar, yeni umutlar, yeni yardımlar kurmaya devam ediyoruz.

Minik çocuklar yardımlaşma ve dayanışma derneğine dünyanın her yerinden yardımlarınızı bekliyoruz.

Minik çocuklar yardımlaşma ve dayanışma derneği adı altında yardım göndererek sizlerde minik yüreklere bu grup ile ulaşabilir,bu mutluluğa ortak olabilirsiniz.

Özellikle Kış aylarında ihtiyaç sahibi çocukları sevindirmek isterseniz grubun İnstegram hasabı @minik_cocuklar_grubu- @minik_cocuklar_bingöl-  @minik​_çocuklar_yüksekova- @minik_çocuklar_ağrı-@minik_çocuklar_istanbul- @gezgin_diyaro_ hesabından da ulaşabilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları