Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçime ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçime ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonrasında başlayan bu yeni süreçte, ülkedeki istikrar ve güven ortamının, demokratik kazanımların korunması için tüm siyasi partilerin gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sorumlu bir davranış sergilemelerinin büyük önem arz ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2015 Genel Seçimine yazılı açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazar günü gerçekleşen 2015 Genel Seçim sonuçlarının, ülke ve millet için hayırlı olmasını temenni ettiğini belirterek şöyle dedi:

“HİÇBİR PARTİYE TEK BAŞINA İKTİDAR İMKANI VERMEDİ”

“Seçimlere katılım oranının yüksekliği, aziz milletimizin iradesini sandığa yansıtma ve demokrasi konusundaki kararlılığının ifadesidir. Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. Sonuçların hiçbir partiye tek başına iktidar imkanı vermediği mevcut tablonun, yarışa katılmış olan tüm partiler tarafından sağlıklı ve gerçekçi bir değerlendirmeye tabi tutulacağına inanıyorum. Seçim sonrasında başlayan bu yeni süreçte, ülkemizdeki istikrar ve güven ortamının, demokratik kazanımlarımızın korunması için tüm siyasi partilerin gerekli hassasiyeti göstermeleri, sorumlu bir davranış sergilemeleri büyük önem arz etmektedir. Seçime teveccüh gösteren aziz milletimize, Yüksek Seçim Kurulu'na, il ve ilçe seçim kurullarına, sandık kurullarına, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyor, sonuçların ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Bakmadan Geçme