Van'da sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde sağanak yağışların beklendiği konusunda uyarıda bulundu. 

Yapılan açıklamada, hava durumunun çok bulutlu olduğu ve akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlarla birlikte gök gürültüsüne de sahne olacağı tahmin edildi. Ayrıca, 2000 metre üzeri rakımlı bölgelerde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği öngörüldü.

Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının devam etmesi beklenirken, rüzgarın genellikle güneyli ve batılı yönlerden hafif esmesi öngörüldü. Ancak yağış anında yer yer kuvvetli rüzgarlar (30-50 km/sa) bekleniyor.

Van Gölü'nde ise hava durumunun parçalı ve çok bulutlu olacağı, aralıklı sağanak yağışlarla birlikte gök gürültüsünün de etkili olacağı belirtildi. Rüzgarın batı ve güneybatıdan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde eseceği ifade edildi. Dalga yüksekliğinin ise 0,25 ila 0,75 metre arasında olması öngörülüyor. Görüş mesafesinin genellikle iyi olacağı ancak yağış anlarında orta seviyede olabileceği belirtildi.

Öte yandan, bölgedeki il merkezlerinde günün en yüksek sıcaklıklarının Muş'ta 18, Van'da 14, Hakkâri'de 13 ve Bitlis'te 11 derece olması bekleniyor.

Vatandaşların yağışa karşı dikkatli olmaları, mümkünse açık alanlardan uzak durmaları ve gerekli tedbirleri almaları önemle hatırlatılıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme