VANSPOR'UN KONGRESİ ERTELENDİ

2022-2023 futbol sezonunda TFF 2'nci Lig Kırmızı Grupta Van'ı temsil edecek olan Vanspor Futbol Kulübü'nün olağanüstü genel kurulu çoğunluk sağlanamadığı için 1 Ağustos Pazartesi gününe ertelendi.

Rıdvan Can

Kulüp Başkanı Mehmet Avcı’nın istifasının ardından kongreye gitme kararı alan Vanspor Futbol Kulübü olağanüstü olağan kongresi 1 Ağustos Pazartesi günü saat 14:00’a ertelendi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşen kongreye Vanspor Kulüp Başkanı Yavuz Kuşan, AS Başkan Yunus Emre Aykaç, Vanspor Yönetim Kurulu üyesi Türkmen Kaya, Vanspor Eski AS Başkanı Akın Dinçer, taraftarlar ve sporseverler katıldı.

“Vanspor Van’ındır, Vanlılarındır”

Kongrede konuşan Vanspor Kulüp Başkanı Yavuz Kuşan, “Mehmet Avcı’nın istifa etmesinden sonra 20 Temmuz tarihine kadar görevi üstlendik. Bu zamana kadar elimizden gelen her türlü desteği sunduk. Şuan futbolcu ve teknik heyetin hiçbir sorunu yoktur. Biz onların her türlü sorunuyla yakından ilgilenip çözmeye çalıyoruz. Maalesef her yıl Vanspor’da yönetim krizi yaşanıyor. 25 günlük sürede kimse Vanspor Başkanlığı için talip olmadı. Biz Vanspor’a destek veren herkesin takımda görev almasını isteriz. Bunun için birçok kişiyle görüştük ama ne yazık ki Vanspor’un iyi yerlere gelmesini istemeyen bazı kesimler kulüpte görev alan arkadaşlarımızla ilgili çok mesnetsiz ithamlarda bulundukları için kimse takıma destek vererek görev almak istemiyor. 25 günlük süre zarfında şahsım başta olmak üzere arkadaşlarım için hiç yakışık olmayan eleştirilere, iftiralara maruz kaldık. Vanspor babamızın şirketi değil. Vanspor Van’ındır, Vanlılarındır. Herkes Vanspor’a sahip çıkmalı. Kimseyi itibarsızlaştırmaya hakkınız yok. Vanspor için herkes elini taşın altına koymalı. Herkes üzerine düşeni yaparsa emin olun Vanspor çok daha iyi yerlere gelir. Biz Vanspor’u asla yalnız bırakmayacağız. Vanspor için imkanlarımızı sonuna kadar kullanacağız” diye konuştu.

“Herkes bulunduğu makamın hakkını vermek zorundadır”

Kentin yöneticilerinin kongreye katılmamasını eleştiren Vanspor Eski AS Başkanı Akın Dinçer, “Van’ın nüfusu bir buçuk milyona dayanıyor. İl dışındaki hemşehrilerimizle birlikte nüfusumuz 3 milyona dayanıyor. Bakın şuan kongremizde şuan ilin hiçbir yöneticisi yok. Geçtiğimiz yılda aynı manzarayla karşı karşıya kaldık. Geçtiğimiz sezon biz yönetim olarak elimizden geleni yaptık ancak play-off’u averajla kaçırdık. Gönül isterdi bugün Vanspor 1. Lige yükselsin ama nasip değilmiş, inşallah önümüzdeki sezonda 1. Lige çıkarız. Bakın Vanspor’a gereken değer, önem verilmiyor. Vanspor bugün 1. Ligde veya Süper Ligde olsaydı kimse Van’ın önünü tutamazdı. Bugün kongremizde gönül isterdi vali, milletvekilleri, siyasiler olsaydı ama ne yazık ki yok. Kongremize icabet etmediler. Bakın Vanspor sadece güçbirliğiyle hedeflerine ulaşabilir. Herkes bulunduğu makamın hakkını vermek zorundadır. Vanspor’un başarılı olması bir kişiyle olacak bir iş değil. Vanspor için Vali, milletvekilleri, meslek odaları, dernekler, siyasiler herkesin güçbirliği yapması gerekir” dedi.

“Vanspor’a hak ettiği kıymeti verelim”

Vanspor için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Dinçer, “Trabzon’un nüfusu Van’dan daha az ama bakıyorsunuz dünyada tanınıyor. Çünkü Trabzon’u Trabzon yapan Trabzonspor’dur. Sakarya’da 7’den 70’e herkes Sakaryaspor’a destek verir ama gelin Van’da herhangi birine Vanspor kaçıncı ligdedir diye sorun. Emin olun bilmez. Bakın hepimiz Vanspor’a sahip çıkmaz zorundayız. Spor tüm kesimleri birleştirir. Van’ın en büyük kazanımı Vanspor’un başarısıdır. Van’ın çok kıymetli iş insanları var. Bakın gelin bu takımı birlikte yönetelim. Vanspor’u hak ettiği yere birlikte getirelim. Van neden bir Trabzon, Sakarya olmasın? Yapacağımız tek şey kongre sürecini ciddi bir şekilde ele alarak Vanspor’a hak ettiği kıymeti verelim” ifadelerini kullandı.

Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, 22 Haziran Çarşamba günü görevinden istifa etmişti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme