Vanspor fırsat tepti

Lider Esenler Erokspor'un mağlup olduğu haftada deplasmanda Karacabey Belediyespor'la 2-2 berabere kalan Vanspor fırsat tepti.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor deplasmanda Karacabey Belediyespor’la 2-2 berabere kalarak 63 puanla üçüncü sıraya geriledi. Lider Esenler Erokspor’la arasında 4 puan fark bulunan Kırmızı Siyahlı temsilcimiz puan farkını kapatıp şampiyon olmak istiyor.

Vanspor ligde oynadığı 30 maçta 19 galibiyet, 6 beraberlik, 5 mağlubiyetle 63 puanla üçüncü sırada yer alırken, rakip fileleri 50 kez havalandırıp kalesinde 31 gol gördü.

Vanspor fırsat tepti

BOZKURT’TAN AÇIKLAMA

Açıklamalarda bulunan Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt, “Bay haftası sürecinde teknik heyet ve takımımızla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde 8 haftalık periyodun her maçına ayrı ayrı ve büyük bir dikkatle hazırlanmayı kararlaştırdık. Maçlara çıkmadan hazırlıklar hafta boyunca yapılıp bu hazırlıklar; oyun planları, fiziksel durum ve mental olarak güçlü şekilde gerçekleştirilir. Sekiz haftalık periyottaki ilk maçımız olan Yeni Mersin İdmanyurdu maçına oyun planı ve fiziksel olarak çok net hazırlanmakla birlikte oyuncularımızın takıma destek çağrısının karşılık bulmamasına rağmen, futbolcularımız kendilerini maça çok iyi hazırladılar. Maç öncesi, bugüne kadar Vanspor’a ciddi katlılar sunan ve şehirde güven duyulan kişilerin soyunma odasına destek amaçlı girme isteklerine, takıma pozitif etki ederek mental destek olacağına inanarak teknik sorumlu olarak onay verdim. Bu güven ve birlikteliği arkasına alan takımımız da maçı net bir skorla kazanmasını bildi. Sekiz haftalık periyotun ikinci karşılaşması Karacabey Belediyespor maçı hazırlığımızda, kötü hava şartlarından dolayı maalesef antrenman sahamızı sadece bir defa kullanabildik ve maç için gerekli olan oyun planı çalışmamızı tam olarak gerçekleştiremedik. Bununla birlikte soyunma odasında takıma verilen net sözlerin hafta boyunca gerçekleştirilmemiş olması da zaten zor süreçlerden geçen takımımızda bir kez daha güven kaybı yaşanmasına ve neticesinde de hayal kırıklığı ve mental yorgunluğa yol açmış, açıkçası beni de takımın bu duruma düşürülmesi de hem çaresiz bırakmış hem de çok üzmüştür. Maalesef böylesine değerli bir maç öncesi yaşanan bu olaylar haliyle maça tam hazırlık yapılmasına engel olmuş ve neticesinde iki puan kaybına yol açmıştır. Bununla birlikte maça çok iyi hazırlanıp ciddi bir mücadele sergileyen Karacabey Belediyespor’u tebrik ederim” dedi.

FUTBOLCULARIN AÇIKLAMALARI TEPKİ GÖRDÜ

Futbolcuların Karacabey Belediyespor maçı öncesi primlerini alamadıkları gerekçesiyle yaptıkları açıklama Vanspor’a gönül veren taraflarlar arasında tepkiyle karşılandı. 

Taraftarlar yaptıkları açıklamada “Lider Esenler Erokspor'un mağlup olduğu haftada deplasmanda Karacabey Belediyespor’la 2-2 berabere kalan takımımız önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Karacabey Belediyespor maçı öncesi, Vanspor futbolcularının primlerini alamadıkları gerekçesiyle yaptıkları açıklama, tüm spor camiasında tepkilere neden oldu. Futbolcuların bu tür açıklama yapmalarının takımın birliğini ve motivasyonunu olumsuz etkiler. Kulüp yönetimi, futbolcuların açıklamalarını ciddiyetle ele alarak gerekli yaptırımları uygulamalı. Biz her zaman Vanspor’un yanında olmaya devam edeceğiz. Vanspor, kalan maçlarda puan kaybı yaşamadan şampiyonluk yolunda ilerlemek için gerekli önlemleri almalı.  Bu sezon şampiyonluğa çok yaklaştık. Bu fırsatı iyi değerlendirip sezon sonu şampiyon olmalıyız. Vanlılar Vanspor’un etrafında kenetlenerek birlik ve beraberliği sağlamalı. 3 Nisan Çarşamba günü sahamızda konuk edeceğimiz Ankaraspor maçında Vanspor’a elimizden gelen desteği sunmalıyız” dediler.

Bakmadan Geçme