VANSESİ KORONAVİRÜS GÜNLÜĞÜ SAYFASI AÇTI

Van'ın özgür, bağımsız, tarafsız 82 yıllık ilk gazetesi Vansesi, 2011 deprem günlerinde olduğu gibi koronavirüs salgının yaşadığı bu günlerde okurlarının düşüncelerini, öngörülerini ve günlüklerini Koronavirüs Günlüğü sayfasına taşıyor. Okurlardan gelecek yazılar gazete ve internet sayfasına yer alarak tarihe kayıt düşülecek.

Hacı Yılmaz/vansesi Özel
 
Vansesi Gazetesi Koronavirüs Günlüğü sayfasıyla ilgili açıklamada bulunan Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İkram Kali, " Dünya, ülkemiz ve şehrimiz zor günler geçirryor. Devletimiz küresel salgına karşı tedbirler alamaya devam ediyor. Vatandaşlara salgını önlemek için evde kal, temastan kaçın, araya mesafe koy, kendini izole et çağrıları yapılıyor. Bunun yanı sıra 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı getirildi. 31 büyükşehirde giriş çıkışlar yasaklandı. Bütün bunlar bizlerin sağlığı için yapılmaktadır. Türkiye'de ilk virüs vakası 10 Mart günü 1 vaka olarak açıklandı. Değerli Vansesi Gazetesi okurları, can kayıplarına neden olan koronavirüs salgını maalesef can almaya devam ediyor. Dünya tarihi felaket günlerini ayrımsı birlikte yaşıyor. Bu süreçte mülyonlarca insan da evlerinde sabırla eski normal günlere dönmek için izole olmuş durumda.
Sağlık, güvenlik, temizlik, eczane, basın, belediye, fırın gibi sektörlerde insanlarımız zorunlu olarak risk altında çalışmakatadırlar. Fakat koronavirüs kabusu er geç sona erecektir. Van'ın 82 yıllık ilk gazetesi olarak ilk günden itibaren sorumluluğumuzu yerine getirerek okurlarımızı doğru bilgilendirip doğru yönlendirmeye, kentimizin sorunlarını gündemeye taşımaya çalştık ve çalışıyoruz. Virüsü ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden bugüne kadar hepimizin yaşadıkları, gözlemleri ve tanıklıkları olmuştur.
Vansesi misyonu gereği şimdi yeni bir çalışmaya daha imza atarak sizin yaşadıklarınızı, düşüncelerinizi sayfalarına taşıyacak. Bize yazdıklarınızı Burhan Ergin ve Hacı Yılmaz arkadaşlarımız KORONAVİRÜS GÜNLÜĞÜ sayfasına akataracaklar. Bu şekilde bugünkü yaşadıklarımız unutulmayacak, tarhe kayıt düşülecektir.
2011 Van depremlerinde Deprem Günlüğü köşesi açarak sizden gelenleri tarihe aktarmıştık. Şimdi sizin yaşadıklarınızı, düşüncelerinizi, gözlemlerinizi ve öngörülerinizi Vansesi'ne yazmanızı istiyoruz. Koronavirüs Günlüğü sayfamızın büyük ilgi göreceğine ve gelecekte araştımacılara ışık tutarak çok işe yarıyacağına inanıyorum. Bu düşünclerele tüm okurlarımıza, vatandaşlarımıza ve insanlığa sağlık esenlikler diliyerek 'Evde kal' çağrısnda bulunuyoruz" dedi.
 
KORONOVİRÜS GÜNLÜĞÜ
 
"Keşke o günleri yazsaydım" demeden yazın gönderin yayınlayalım.
Koronovirüs ile ilgili düşüncelerinizi, yaşadıklarınızı,çevrenizden olup bitenleri ve öngörülerinizi gazetemizde ve İnternet, Facebbok, Tweeter sayfalarımızda yayınlayalım.
 
Sizlerde;
Nerede olursanız olun koronovirüs günlerini gelecekte unutmak yerine bugünden tarihe kayıt düşmek istiyorsanız lütfen bize yazın. Çektiğiniz fotoğrafları gönderin.
Günlüğünüzü, düşünceleriniz, öngörülerinizi ölümsüzleştirelim.
Ayrıca Facabook sayfamıza mesaj olarak da gönderebilirsiniz.
GELİN BİRLİKTE TARİHE KAYIT DÜŞELİM
 
 

Bakmadan Geçme