Vanlıların sözü senettir

İstanbul’da ticaretle uğraşan Billur Aydınlatma Şirketinin sahibi Yüksel İrem, ticaret hayatında en çok Vanlılarla çalışmayı sevdiğini, Vanlıların sözünün senetten daha geçerli olduğunu söyledi.

Bedia Barak-İstanbul

Yaklaşık 42 yıldır Vanlılarla ticaret yapığını belirten Billur Aydınlatma Şirketinin sahibi Yüksel İrem Vanlıların adam gibi adam olduğunu belirtti.

Ticaretin zaman içinde dostluğa dönüştüğünü ifade eden İrem,  “  Vanlı tanıdıklarımızın hepsiyle aile dostu gibi olduk. Güven çerçevesinde çok iyi alışveriş ve muhabbetimiz oluyor. Ben aslen İstanbulluyum. Eşim ise Erzincanlıydı. Ticarette çok insanla tanışıp, muhatap oluyorsunuz. Benim bu kadar yıllık ticaret hayatımda en memnun kaldığım müşterilerim hep Vanlılar olmuştur. Van’da çok fazla müşterim var. Hepsi çok düzgün insanlar. Bizim ticaretimizde peşin olduğu için şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık. Büyük Urartu Oteli’nin aydınlatmasını biz yaptık. Cihan Mumcuoğlu ile yıllardır çalışırız. Türkiye’nin ilk lokman hekimi Fatma Öktem’in torunu olan  Vanlı Suna Dumankaya var yine aynı şekilde. Daha ismi aklıma gelmeyen çok sayıda Vanlı müşterim ve tanıdığım var. Biz sorunsuz malzeme hazırlıyoruz. Sorunsuz ticaret yapıyoruz. Vanlılar adam gibi adam. Bütün Vanlı dostlarımıza  İstanbul’dan sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Bakmadan Geçme