Vanlılar VANTALYA iftarında buluştu

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Antalya'da yaşayan yaklaşık bin Vanlıya iftar yemeği verdi. İftar davetine katılan Vanlılara teşekkür eden Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şube Başkanı, başarılı sevilen işadamı Recai Kırmızıtaş, 'Hayatta olduğum, nefes aldığım müddetçe, kıymeti bilinse de bilinmese de, her Vanlı hemşerimin hizmetkarı olmaya her zaman hazırım 'dedi.

Bedia Barak-Antalya

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi tarafından Antalya Vanlı Uğur Yeğinaltay'a ait olan Anadolu Park Restoran ta düzenlenen Vantalya iftar yemeğine Antalya'da yaşayan Vanlılar yoğun ilgi gösterdi. Yemekte bir araya gelen Vanlılar hasret giderdi.

İftar yemeğine Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Recai Kırmızıtaş, yönetim kurulu üyeleri Selçuk Ünsal, Serpil Dede, Uğur Yeğinaltay, Vedat Sinoğlu,  Murat Menzilcioğlu, Salih Tuncer, Emir Gündal, Veysel Gökırmaklı, Taner Demir Durar, Fesih Avcı, Ayhan Yıldırım, Fikret Durmaz, Fatih Tekin, Alpogan Talay, Alaetin Dikici, Zeyyad Orhan, Cemal Oskay, Alper Bişkin, Vanlılar ve çok sayıda davetli katıldı.

"Vanlıların hizmetkarı olmaya hazırım"

Katılımın çok yüksek olduğu iftar yemeğinde konuşan Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Recai Kırmızıtaş, iftar sonrası yaptığı konuşmada yemeğe katılan tüm davetlilere ve Vanlı hemşerilerine teşekkür etti. Vanlılara seslenen Kırmızıtaş, "Kardeşlik birlik ve bütünlüğün daim olabilmesi için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün Vanlıları Van Vakfı'na bekliyoruz.  Vakıf Vanlıların buluşma kaynaşma adresidir. Vakfımız güzel işler başarıyor. Öğrencilere burs sağlıyoruz, Van'ın kültürel ve doğal değerlerini tanıtıyoruz, sorunu olan Vanlı hemşehrimizin sorununu çözmeye yardımcı oluyoruz. Antalya- Van kardeşliğine güç katan herkese teşekkür ediyorum.  Antalya Van arasında ekonomik, kültürel ve sosyal işbirliği vardır. Yaşam tarzı, sosyal ilişkileri ile Vanlılar her yerde, her zaman hüsnü kabul görmektedir. O nedenle Vanlı olmak benim için onurdur. Bizleri iftar yemeğinde onurlandırdınız. Hayatta olduğum, nefes aldığım müddetçe, kıymeti bilinse de bilinmese de, her Vanlı hemşehrimin hizmetkarı olmaya her zaman hazırım.  " dedi.

"Vantalya iki kentin kardeşliğinin sembolüdür"

Yemekte söz alan Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi Kadınlar Kolu Başkanı Serpil Dede, yemeğe katılan Vanlılara ve davetlilere teşekkür ederek, " Ramazan ayı güzellik, kardeşlik, paylaşma, dayanışma ayıdır. Vakıf başkanımız ve yönetim kurulumuzun kararıyla bu anlamlı ayda Antalya'da yaşayan değerli Vanlı hemşehrilerimizi iftar sofrası etrafında bir araya getirmek istedik. Davetimize yoğun katılımdan dolayı çok mutlu olduk. Bizler Van'dan uzak olabiliriz ama yüreğimiz, akrabalarımız Van'da.  Suyunu içip havasını soluduğumuz Antalya'da bizim ikinci memleketimizdir. Ülkemizin her yöresi güzeldir. Van'da doğup Antalya da yaşayan Vanlılara nerelisiniz diye sorulduğunda 'Vantalyalıyım' diyorlar.  Vantalya Van ve Antalya halkının kardeşliğinin sembolüdür. Vanlı ve Antalyalı olmaktan gurur duyuyoruz. Vakfımızın etkinlikleri bundan sonra da artarak devam edecek. Bütün Vanlıları Antalya Van Vakfı'na davet ediyoruz. Vanlıları  modern iş yerinde  en iyi şekilde ağırlayan  değerli hemşehrimiz Uğur Yeğinaltay'a  şükranlarımızı  sunuyoruz" dedi.

Vanlılardan Van Vakfına teşekkür

Vakfın düzenlediği iftar programına katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Vanlılar yemekte söz alarak birlik beraberliği ve dayanışmayı sağlayan, Vanlıları bir araya getiren, Antalya da Van kültürünü yaşatmaya yönelik etkinlikler düzenleyen Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Recai Kırmızıtaş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ettiler. Yemek sonrası kırtlama çay içen Vanlılar sohbet ederek hasret giderdiler.  

" Anadolu Park Vanlıların emrindedir"

Antalya da yaşayan Vanlıları iftar yemeğine ağırlamaktan onur duyduğunu ifade een Anadolu Park  restoranın sahibi Vanlı Uğur Yeğinaltay," Van Vakıfımzın iftar yemeğinde ev sahipliği yapmanın multuluğunu yaşadım. Değerli hemşehirilerimizle birlikte olmaktan keyif aldım. Misafirlerimize hizmette kusur etmemeye çalıştık. İftar yemeğinin  Vanlıların Anatalya'da dayanışmasına, birlik beraberkliğine  katkı sağladığına inanıyorum. Anadolu Park herzaman Vanıların emrindededir"dedi.

Bakmadan Geçme