Vanlılar Antalya'da Van'ın Kurtuluşunu Kutladı

Antalya'da bulunan Vanlılar 2 Nisan Kurtuluş Bayramını kutladı.

 Vansesi Gazetesi Özel

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98 yıl dönümü Van'da ve Vanlıların yaşadıkları illerde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Antalya'da yaşayan  Vanlılar Vanlılık ruhu ile  Van Vakfı Antalya Şubesi'nin  etkinliğinde bir araya gelerek 2 Nisanı kutladılar.

Van  Vakfı Antalya Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte   Antalya'da  Vanılar Düzlercamı mesire alanında bir araya geldi. Bayraklarla süslenen alanda  toplanan Vanlılara 2 Nisan ile ilgili konuşma yapan Vakıf Başkanı Recai Kırımıztaş  Van'ın 1915'te Ruslar tarafından işgal edildiğini, Ermeni çetelerince  Van'ı yakıp yıktıdığını, 3 yıl işgal altında kalan Van'ın 2 Nisan günü özgürlüğüne yeniden kavuştununu söyledi. Kırmıztaş, " Her Vanlı için 2 Nisan   ayrı bir anlam ifade eder. Büyüklerimiz Van'dan göç etmiş, memleketimiz acı ve zor günler geçirmiştir. Her 2 Nisan gününü bu ruh ve anlayışla kutuluyoruz.  Antalya'da bulunan Vanlıları bu amaçla bir araya toplamak istedik. Çok yoğun bir katılım oldu. Vanlılar 2 Nisan'ı dünyanın nersenide olursa olsun anlamaya anlatmaya ve kutlamaya devam edecekler. Bütün Vanlıların 2 Nisan Kurtuluş Bayramını  kutuluyor, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 2 Nisan aynı zamanda yokluktan, geri kalmışlşlıktan kurutuluşun günüdür" dedi.

2 Nisan Kurtuuluş Bayramı nedeniyle Van Vakfı'nın organizasyonunda bir araya gelen Vanlılara Van Vakfı tarafından Van Balığı ve Ayran Aşı ikram edildi. 2 Nisan'ı gurbette anmanın hüzününü yaşadıklarını ifade eden Vanlılar yemek sonrası Van semaverlerini yakarak çay içerek özlem giderdiler. Bnlılar Antalya Van Vakfı'na düzenlenen kutlama proğramı nedeniyle teşekkür eden Vanlılar kurtuluş sevincini halay çekerek kutladılar. 

KURTULUŞ :

Kurtuluş, kurtuluş dedik, kurtulduk lakin,
Görmedik feyzini heyhat, ümranın irfanın.
Ne hazin tecellidir ki, kırkbeş sene sonra,
Binlerce derdi hala, alaka bekler Van'ın.

Servet Rifat.MEHTERBAŞIOĞLU  1963 

Bakmadan Geçme