Vanlı Yazar ve Şairler Okurlarıyla Buluştu

Vanlı yazar ve şairler Yörem Sanat Merkezi tarafından ‘Kitaplar Ses Oluyor’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte okurlarıyla bir araya geldi.

İlhan SİYAHTAŞ

Yörem Sanat Merkezi 8 Vanlı yazar ve şairi okurlarıyla buluşturdu. Yörem Sanat Merkezinde bir araya gelen yazarlar kendi hayatlarından kesitlerle söyleşi yaptı.  Şiirlerin okunduğu,  sanata dair konuşmaların da yapıldığı buluşmaya Müştehir Karakaya, Hikmetullah Yetkin, Fuat Arpa, Necla Arpa Gülaçar, Kadir Cesur, Ahmet Can Altınok, Muhsin Öztopçu ve Adnan Deniz olmak üzere 8 yazar katıldı. Etkinliği, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer’in yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.


Yörem Sanat Merkezi Yöneticisi Murat Aksoy etkinlik açılışında yaptığı konuşmada sanat merkezi ve düzenlenen etkinliklerle ilgili bilgiler verdi. Aksoy şu sözlere yer verdi: “Geçtiğimiz hafta çok önemli bir sanatçı olan Mazlum Çimen’i burada konuk ettik. Önümüzdeki dönemde aynı şekilde etkinliklerimiz devam edecek. Bunun yanı sıra kurslar veriyoruz. Bugün Vanlı yazarları okurlarla buluşturduk. ‘Kitaplar Ses Oluyor’ programı ile çok kıymetli 8 yazar-şair dostumuzu ağırladık. Amacımız Van’da sanata ve sanatçıya değer vermek verilen önemi biraz daha artırmaktır. Her hafta bir şair ve yazarımızı ağırlayacağız.  Van’ın kültür yaşamına katkı sunacağız” dedi. 

Etkinliğe katılan Vanlı yazar ve şairler birer konuşma yaparak sanata ve sanatçıya daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirterek, önümüzdeki günlerde yine aynı şekilde etkinlikler yaparak şiir dinletileri yapacaklarını belirttiler.   “Kitaplar Ses Oluyor’  buluşmasını gerçekleştiren Yörem Sanat Merkezi ve emeği geçenlere teşekkür eden şair ve yazarlardan Fuat Arpa dinleyici katılımının beklenenden az olmasına değinerek, bu tür etkinliklere Valilik ve Belediyelerin sanat ve kültür çevrelerinin destek vermesi gerektiğini söyledi.

 Konuşması ve okuduğu şiir ile büyük beğeni toplayan Şair-Yazar Kadir Cesur kitabına ismini verdiği “Kırk Yıllık Hatır “ şiiri tüm katılımcıları duygulandırdı. Cesur,   şiirin bir adamın 18 -55 yaşı arasında yaşadıklarının hikâyesi olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından şair ve yazarlara plaket verildi.  Etkinlik sonunda 8 Vanlı şair-yazar kitaplarını okurları için imzaladı.

Bakmadan Geçme