VANLI SANATÇI ERDAL YAMAÇ'I KAYBETTİK

Erdal Yamaç, Aydın Söke'de hayatını kaybetti.

Van’ın eski futbolcularından Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’nden emekli Hasan Yamaç’ın oğlu, merhum Almancı ve eski futbolcu İlhan Yamaç’ın kardeşi,  TÖBANK müdürü merhum Erkan, Şekerbank personeli merhum  Ercan, yerel  sanatçı merhum Seyhan Yamaç’ın ağabeyleri…

Van’da kültür, müzik ve sanat çalışmalarına büyük emekleri olan, Van Halk Eğitim Merkezi, TRT'de radyo programlarında saz sanatçılığı yapan Erdal Yamaç Aydın Söke’de hayatını kaybetti. Erdal Yamaç’ın cenazesi Söke’de toprağa verildi.

Tepebaşı Kışla yolundaki evleri  kültürevi gibi olan Erdal Yamaç ve kardeşleri telli, nefesli, klavyeli tüm sazları çalmakla ün yapmışlardı. Van Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Ankara Konservatuarına devam eden Erdal Yamaç, dönemin hocalarından ders aldı. TRT imtihanları kazanarak Erzurum Radyosu'nda göreve başlayan Erdal Yamaç, TRT Van ve Ankara Radyoları'nda da görev yaptı. Bağlaması ile dönemin ses sanatçılarına eşlik eden Erdal Yamaç, İzmir Radyosu'nda da görev alarak, Mükerrem Kemertaş, Mürüvet Akkaraca, Hale Gür ve Yılmaz İpek'ın ekibinde yer almıştır.

 Değerli hemşehrimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz.

 

Bakmadan Geçme