VAN'IN KADERİNİ SİZ BELİRLEYİN

AK Parti Genel Merkez Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından refah seviyesi yüksek şehirler oluşturmak maksadıyla hayata geçirilen 'Şehrim 2023' projesi kapsamında hazırlanan otobüslerden biri anket yapmak üzere Van'a geldi. AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, 'Vanlı hemşerilerimiz ilimizin kaderini katıldıkları ankete doğru tercihlerde bulunarak belirlesin' dedi.

Burhan Ergin

AK Parti, şehirlerin yaşam ve mekan kalitesini yükseltmek amacıyla başlattığı Şehrim 2023 Projesi hayata geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle Anadolu’nun iki kadim şehri Bursa ve Van’a uğurlanan iki otobüsten biri önceki gün Van’a geldi. Van Valiliği önünde başlayıp, Cumhuriyet Caddesi şehir parkı yanında ve üniversitede Vanlılarla buluşacak olan “Şehrim 2023 otobüsü” halka nasıl bir şehir arzuladıklarını soruyor. Otobüslerin yola çıkmasıyla birlikte, eş zamanlı olarak web tabanı ve mobil uygulama aracılığıyla internet ortamında şehre yönelik görüş ve önerilerin alındığı bir araştırma çalışması da ulusal ve uluslararası erişime açıldı.

“Cumhurbaşkanımız Van’ı önemsiyor”

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van’ı önemsediğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde partimizi kurduğumuz günden bugüne her alanda ülkemizin en önemli kalkınma hamlelerini hayata geçirmeye, istikrar, güven, adalet ve demokrasiden taviz vermeden milletimizi büyük hizmetlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Van’a çok büyük önem veriyor. Vanlı hemşerilerimiz ilimizin kaderini katıldıkları ankette doğru tercihlerde bulunarak belirlesin. Vatandaşlarımız Van’ın faydasına olan şeyleri yazsınlar. Kişisel husumetlere kimse yer vermesin. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak, Büyük ve Güçlü Türkiye vizyonu doğrultusunda, Cumhuriyetimizin 100.yılı olan2023 hedeflerine ulaşmak amacıyla kadim değerlerimizi, medeniyetimize has, bizi biz yapan birikimlerimizi korumak ve geliştirmek amacıyla politikalar üretiyoruz. “Kimlikli Şehirler” kavramından yola çıkarak tıpkı Türkiye’nin 2023 hedefleri gibi; her şehrin kendine özel 2023 hedeflerini ve vizyon planlarını ortaya koymak, mekansal, sosyal, çevresel ve kültürel açıdan büyüme stratejilerini ve politikalarını masaya yatırmak, şehirlerimizi sürdürülebilir ve insan merkezli bir bakış açısı ile ele almak adına‘’Şehrim 2023’’projesi ile bugün yola çıkıyoruz” dedi.

“Sonuç bildirgesi 25 Nisan’da açıklanacak”

Şehrin geleceğinde söz sahibi olan tüm tarafların katıldığı projenin çalıştayını 25 Nisan da yapacaklarını söyleyen Türkmenoğlu, “Proje kapsamında ortak geleceğimiz olan şehirlerimizin mevcut durum analizlerinin yapılması, şehrin sorunları ve olanakları ile güçlü ve zayıf yönlerinin şehrin dinamikleri ile tartışılması, şehirlerimizin belirlenen potansiyelleri ve öne çıkan değerleriyle yenilikçi bir bakış açısını birleştirerek“kimlikli şehirler” özgünlüğüne ulaştırılması amacıyla ortak aklın ortaya koyacağı bir çalışma modelini hayata geçiriyoruz. 25 Nisan Çarşamba günü şehrin dinamiklerinin bir araya geldiği çalıştayla sonuç bildirgesi açıklanacak. Şehrin geleceğinde söz sahibi olan tüm tarafların katılacağı “Şehir Buluşmaları’’ ile ortaya çıkan görüş, öneri ve taleplerin, farklı disiplinlerden alanında uzman akademisyenlerce değerlendirilecek şehir verilerinin, proje ekibi tarafından gerçekleştirilecek saha analizlerinin ve şehrin meydanlarında halkla bir araya gelen “Şehrim 2023 Otobüsü”nün yanı sıra; Van dışında yaşayan ama şehri için fikir üreten, hayal kuran vatandaşlarımız görüşlerini aktarabilecekleri web sayfası ve mobil uygulama ile yapılacak anket çalışmalarının birlikte ele alınacağı çok yönlü bir projeyi başlattık” şeklinde konuştu.

AK Parti olarak, Türkiye’nin her meselesinde olduğu gibi, şehircilik alanında da güçlü bir iddianın sahibi olduklarını ifade eden İl Başkanı Türkmenoğlu, “Geleceğin Türkiye’si için, şehirlerimizin Çevre, Şehir ve Kültür vizyonlarını ortaya koymak amacıyla öncelikli olarak 30 büyükşehirden başlayacak olan “Şehrim 2023” projesinde, katılımcı bir anlayışı vizyoner bir bakış açısıyla birleştiren ve bu yolla yereli evrensel bir değere dönüştürmeyi amaçlayan stratejileri hep birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

Türkmenoğlu konuşmasının ardından, Van’ın geleceğine yönelik düşüncelerini yazarak, ankete katıldı.

 

 

Bakmadan Geçme