Van Türk Musiki Derneği 25. Yılını Özel Konserle Kutladı

Van Türk Musiki Derneği kuruluşunun 25.yılını Van Atatürk Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu salonunda konserle kutladı. Şef Ferhat Kılıçaslan yönetiminde iki bölümden oluşan konsere Vanlı sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Evren Doğruer

 

Van'ın müzik hayatında önemli yeri olan, yetenekli gençlere kapılarını açan, çok sayıda müzik öğretmeni, amatör ses ve saz sanatçısı yetiştiren, yüzlerce konser veren, saz ve ses kursları düzenleyen, geçmişi 1950'li yıllara uzanan 1993 yılında kurulan Van Türk Musiki Derneği kuruluşunun 25.yılını Şef Ferhat Kılıçaslan yönetiminde iki bölümden oluşan konserle kutladı. Sunuculuğunu şair Hakan Pütün'ün yaptığı konsere Vanlı sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Salonda yer bulamayan çok sayıda izleyici konseri ayakta izlemek zorunda kaldı.

 

VEFAT EDENLER 25. YILDA UNUTULMADI

25. yıl konseri öncesi derneğin kuruluşunu, etkinliklerini anlatan görsel bir sunum yapıldı. Van'da müzik kültürünün geçmişine yer verilen sunumda vefat eden dernek kurucu üyelerinden Fikret Paköz, Hasan Tekin, Korkmaz Karabulut anılırken kısa bir süre önce sağlık sorunu nedeniyle koro elemanları arasında yer alamayan Mehmet Gedik'e geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu. Konserde sahne alan yaklaşık 70 kişiden oluşan koro saz elemanları arasında derneğin eski üyelerinden halen Kültür Bakanlığı Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Ney sanatçısı olan Mehmet Ali Özakbaş da yer aldı.  Türk Sanat Müziğinin seçkin eserlerinin solo ve koro sanatçıları tarafından seslendirildiği gecede saz sanatçılarının solo taksimleri de izleyicilerden büyük alkış aldı.

 

PROTKOL İLGİ GÖSTERDİ

Konsere Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk,  Gevaş Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili İshak Çınar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Mustafa Yalçın,  Van 6. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Şahin Yenilmez,  Van Ticaret Borsası Başkanı Enver Memduhoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

VEFA ADINA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

25. yıl konserine dernek kuruluşu öncesi koro şefliği yapan Av. Alper Önder, Van Türk Musiki Derneği kuruluşu sonrası koro eski şeflerinden Prof. Dr. Hanifi Özbek. Ekrem Altıntaş, dernek üyesi ve başkanlarından Necdet Turhan dernek üyesi Ahmet Berk de katıldı.

 

 

Van Türk Musiki Derneği kuruluşunun 25.yılı nedeniyle derneğe emekleri geçen derneğin eski üyesi, kanun çalarak Van da müziğe 63 yıldır hizmet eden Van eşrafından Şahin Türkmenoğlu'na koro şefleri Av. Alper Önder'e, Prof Dr. Yaşar Şenler'e ( Plaketini Dr. Suheyla Dabbağolu aldı) Prof. Dr. Hanifi Özbek ve Ekrem Altıntaş ile dernek sponsorlarına teşekkür plaketi takdim edildi.  

 

"DERNEK  BAŞKAN VE ÜYELERİNİ KÜLTÜR KAHRAMANI OLARAK GÖRÜYORUM"

Plaket taktiminde konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Parlak,  Van Türk Musiki Derneği'nin tüm zorluklara rağmen derneğin 25 yıl boyunca kapısını açık tutarak çok sayıda müzik insanı yetiştirdiğini, bu anlamda Van'ın özel konservatuarı niteliği taşıdığını belirterek dernek başkanı, üyelerini, saz ve ses elemanlarını Van'ın kültür kahramanı olarak gördüğünü söyledi. Parlak, Vali ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatlarıyla Van'ın kültürüne, sanatına, müziğine katkı sağlayan kuruluşlara imkânlar ölçüsünde destek olduklarını söyledi.

 

"DAHA NİCE YAŞLARA"

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk de, Van Türk Musiki Derneğinin sanat çalışmalarının, konserlerinin kente değer kattığını, 25 yılına ulaşan derneğin daha nice yaşlara ulaşması temennisinde bulunarak emeği geçenleri kutladı.

 

 

Plaket takdim eden diğer konuşmacılar da Van Türk Musiki Derneği'nin 25 yıl boyunca musiki alanında çok başarılı çalışmalara yaparak bugünlere ulaşmasının önemli olduğunu, Van halkıyla bütünleşen derneğin Van'ın kültür ve sanat hayatında önemli bulunduğuna dikkat çektiler.

 

KORODA HER MESLEKTEN ÜYE YER ALIYOR

Şef Ferhat Kılınçarslan yönetiminde sahne alan çeşitli mesleklerden oluşan koro elemanları şu isimlerden oluştu:

Sazlar: Kanun da Şahin Türkmenoğlu, Dilşan Aslan, Serhat Kılınçarslan, Ud da Bülent Leventoğlu, Sertan Yaşar, Sezai Öner, Keman da, Ubeydullah Gülaçar, Salih Kolak, Kadir Kartal, Ney de M.Ali Özakbaş  İbrahim Öztunç, Klarnet de Ahmet Kaya, Ritm Saz da   Gökhan Dedeoğlu, Faruk Malkoçoğlu, Muaz Ağaçkaya.

 

 

Solistler: Sedat Bora, Aydın Adıyan, Zerrin Akköprü Eskitaşcıoğlu, Sibel Yıldızbaş, Ahmet Demirkan, Gül Öner, Nezi Eda Kıroğlu, Peray Ayhan, Meryem Güler Akköprü, Ayşenur Sarğın, Ali Akköprü, Yıldız Adıyan, Evin Polat Akköprü, Nahit Yerli, Serap Yükrük, Bahar Yılğan, Serkan Yıldırım, Ümit Erciş, Tuğçe Oruç, M.Ali Çoktu, Afşar Çelik, Kaan Bahadır Yüzügüler, Esin Eskitaşcıoğlu, Kudret Özgür Arslantosun, Zuhal Yurttaş, Duygu Erciş, Pınar Güneş Bayar, M.Cahit Çakır, Furkan Uluat, Davut Özkan, Cihan Bayraktar, Mücahit Rıdvan Belalan, Mehmet Nuri Yüce, Aziz Saydut.

 

Konser sonrası izleyiciler koro elemanlarını ayakta alkışladı.

Bakmadan Geçme