• Haberler
  • Güncel
  • Van Milletvekilleri, Büyükelçi Mohammad Hassan Habibullah Zadeh'i ziyaret etti

Van Milletvekilleri, Büyükelçi Mohammad Hassan Habibullah Zadeh'i ziyaret etti

AK Parti Van Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk ve Van Milletvekili, Türkiye-İran parlamentolar arası grubu başkanı Kayhan Türkmenoğlu, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için başsağlığı dilemek üzere İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi, Mohammad Hassan Habibullah Zadeh'i ziyaret etti.

AK Parti Van Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk ve Van Milletvekili, Türkiye-İran parlamentolar arası grubu başkanı Kayhan Türkmenoğlu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin elim bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesi üzerine başsağlığı dilemek amacıyla İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibullah Zadeh'i ziyaret etti.

Kayatürk, Büyükelçi Zadeh ile gerçekleştirdiği görüşmede, dost ve kardeş İran halkına, hükümetine, Cumhurbaşkanı Reisi’nin ve diğer merhumların ailelerine en derin taziyelerini iletti. Görüşmede iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin önemi vurgulanırken, Türkiye’nin bu acı olay karşısındaki üzüntüsü dile getirildi.

Kayatürk, “Bu elim kazada hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin vefatı, hem İran hem de Türkiye için büyük bir kayıptır. Bu zor günlerde İran halkının yanındayız ve onların acısını paylaşıyoruz,” şeklinde konuştu.

Van Milletvekili Türkmenoğlu ise; "Geçirdiği helikopter kazasında  vefat eden, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’a taziye dileklerimiz için İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi, Sayın Mohammad Hasan Habibullahzadeh'i ziyaret ederek ; Başta İran İslam Cumhuriyeti’nin Dinî Lideri Sayın Ali Hamaney olmak üzere, dost ve kardeş İran halkına, hükûmetine, Sayın Reisi’nin ve diğer merhumların ailelerine en derin taziyelerimi iletik" Şeklinde ifadeler kullandı.

Ziyaretin sonunda Büyükelçi Zadeh, Kayatürk’e ve Türk halkına bu zor günlerinde yanlarında oldukları için teşekkür etti. İran Büyükelçiliği, Türkiye ile İran arasındaki güçlü ilişkilerin bu tür acı olaylar karşısında daha da pekiştiğini ifade etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme