• Haberler
  • Güncel
  • Van Mavi Şehrin Kalemleri yazarlarından Filistin'e destek

Van Mavi Şehrin Kalemleri yazarlarından Filistin'e destek

Vansesi Gazetesi ve Van Şairler ve Yazarlar Birliği işbirliğiyle her hafta Vansesi Gazetesi'nde tam sayfa ve internet sitesinde yayımlanan Van'ın kültür ve edebiyat sayfası Mavi Şehrin Kalemleri yazarları 301. haftada Filistin'e destek şiirleri kaleme aldı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılara dünya kamuoyundan tepkiler dinmiyor. Van’ın edebiyat, kültür sayfası Mavi Şehrin Kalemleri yazarları İsrail'in Gazze'de binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırılara tepki gösterdi.

Kültür ve sanata yazıları ve şiirleriyle önemli katkılar sunan Mavi Şehrin Kalemleri yazarları Filistin’le ilgili şiirler yazarak destek verdiler.

İsrail vuruyor dünya izliyor. Bu zulüm nereye kadar sürecek. Kadın, çocuk, yaşlı demeden bombalanarak hayatını kaybeden insanların feryadı arş-ı alaya yükseldi. Dünya kamuoyu bu zulüm karşısında harekete geçmeyecekse, bu vahşetin durdurulması için sesini yükseltmeyecekse ne zaman, ne için, harekete geçecek. Ey Batı, ey Amerika, ey Emperyalistlerin destekçileri insanlıktan nasibini almamış insanlık kispesi altındaki yaratıklar. Filistin savaşının durdurulması için tüm dünya insanları birlik olup bu zulme dur demeliler. Bir an evvel bu vahşete dur diyor Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Mavi Şehrin Kalemleri yazarlarından Bekir Oğuzbaşaran Filistin Mesnevîsi, Seyfettin Avcı Attığın Taş Olaydım, Şükrullah Yavuzer Kudüs’üm, Sultan Uzun Irmak Savaşan Çocuklar, Canan Yılmaz Kanatsız Küçük Meleklere İthafen, Nurullah Ulutaş Nidâ, Nusret Yılmaz Ben Filistinim, Yaşar Adıyaman Neredesin Ey Müslüman! adlı şiiriyle Filistin’e destek verdi.

“Filistinli kardeşlerimize destek şiirleri yazdık”

Filistinliler için şiir kaleme aldıklarını belirten şair yazar Yaşar Adıyaman, “İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınıyoruz. Şuan Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor. Yaşlılar, kadınlar, çocuklar öldürülüyor. İbadethaneler ve hastaneler bombalanıyor. Bu vahşeti kimse görmezden gelemez. Bir an evvel bu zulme son verilmeli. Biz Mavi Şehrin Kalemleri sayfası yazarları olarak Filistinli kardeşlerimize destek olmak, bir nebze olsun acılarını dindirmek amacıyla şiirler yazdık. Her zaman kardeşlerimizin yanındayız. İnşallah saldırılar bir an evvel son bulur” dedi. HABER: TAHİR TEKİN

Bakmadan Geçme