Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bu görüntüler yakışıyor mu?

20 Mayıs 2011 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen bir süre önce Sağlık Bakanlığı Sağlık Üniversitesi'ne bağlanan Van Kamu Hastaneler Birliği Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bakımsızlıktan dökülüyor. Özellikle hastane çevresindeki kırık dökük görüntüler, çamur deryasına dönen yollar, otopark keşmekeşine vatandaşlar tepki gösterdi.

153 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen ve 120 milyon liraya mal olan 510 yatak kapasiteli hastane ihtiyaç olduğunda yatak kapasitesi 710'a kadar çıkabiliyor. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ilgisizlik, bakımsızlık nedeniyle döküldüğünü ileri süren vatandaşlar hastanenin tezat içinde olduğunu kaydettiler.

"Hastane tezat sergiliyor"

Hastane çevresinde yön levhalarının aylardır kırık bir şekilde yerlerde gezdiğini, bankların kırık şekilde hastane duvar diplerinde beklediğini dile getiren vatandaşlar, "Milyonlarca lira harcanarak yapılan hastanene maalesef bakımsız ilgisiz bir durumda. Modern hastane yapmak, modern cihazlarla donatmak yetmiyor. Hastaneleri aynı heyecan ve vizyonla standartlara uygun şekilde yönetmekte gerekiyor. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi 6 yıllık bir hastane olmasına rağmen çevre düzeniyle, bakımsız görüntüsüyle tezat sergiliyor. Aslan yattığı yerden belli olur. Hekim sayısı, sağlık personeli, sağlık hizmetleri ve hastane çevresinin genel görüntüsü bir bütündür. Birbirinden ayrı düşünülemez. Çünkü hastane yönetilmesi bir anlayışın, ekibin işidir. Hastanenin kimliği, ruhu ilk giriş kapısından başlar sağlık hizmetlerine,  hasta servisinden WC'lere çevre düzeninden otoparka kadar devam eder" dediler.

"Başhekimliği göreve davet ediyoruz"

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çevresinde oluşan görüntülerin hastanenin misyonu ve vizyonu ile bağdaşmadığını ifade eden vatandaşlar, "Milyonlar harcanarak yapılan hastanenin görüntüleri üzüntü vericidir. Neticede bu hastane milleten vergileriyle yapılmıştır. Tek kuruşu israf edilmemeli, tek bir parçasına zarar verilmemelidir.  Ancak yerde yatan elektrik direkleri, çamura gömülen motor, balçığa dönen yolla, kırılıp dökülen çöp kovaları, bakımsız çirkin görüntüler aksini söylüyor. Bu görüntüler insanların ruhunu daraltıyor. Şehrimizde belediyelerden güzel, temiz bakımlı yeşil parklar, yaşam alanları hizmeti beklerken her gün binlerce insanın  hizmet aldığı hastanelerin, kurumların binaları ve çevrelerinin bataklık, bakımsızlık içinde çirkin görünümde olması  kabul edilemez. Kamu Hastaneler Kurumu ve Başhekimliği vatandaş sorumluluğu ile göreve davet ediyoruz.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme