Van'dan Gitmeler Üzerine!

Van'dan gitmeler üzerine bir iki kelamda müsaadenizle ben söylemek istiyorum. Bu yazımı yazarken kesinlikle hiç ama hiç bir kimseyi veya kurumu itham etmek istemiyorum.

Van'dan gitmeler üzerine bir iki kelamda müsaadenizle ben söylemek istiyorum. Bu yazımı yazarken kesinlikle hiç ama hiç bir kimseyi veya kurumu itham etmek istemiyorum. "Aman bize cevap hakkı doğdu" gibisinden de diyaloglara da katılmak istemediğimi de peşinen söylemek istiyorum. Bir Vanlı olarak en içten ve samimi duygularımı ifade etmek istiyorum ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu konuda "Bölüşerek büyüyelim, bölünerek küçülmeyelim" diyerek.

 

Bu konuyu olduğundan fazla gündeme getirmek hiçbir Vanlıya yarar sağlamaz. Velev ki haklı olsanız bile!  Bu konuda haklılık payınızda var! Gidenlerin arka plandaki sebeplerine bakmak gerekir. Memur olup ta gidenler, rızkı için gidenler veya herhangi bir sebepten dolayı gidenler vardır. Bunlara karşı lütfen suçlayıcı bir dil kullanmadan önce biraz düşünün ve vicdan terazisinin insaf gramlarıyla tartın sonrada adalet makasıyla kesin.

 

Peygamber Efendimizde (sav) hicret etmiştir deyip sükût etmek en güzeli ve bize yakışanı…

 

Bizim kuzeyimizde Doğu Anadolu'nun büyük illerinden olan Erzurum çok fazla göç vermiş ve halada göç vermeye devam ediyor. Görevim gereği gezdiğim illerde veya ilçelerde yine buna bağlı olarak yapmış olduğum turistik gezilerde Anadolu'nun en ücra yerlerde bile bu şehrin insanlarıyla karşılaştım. Bazı büyük illerde, kendi şehirlerinin adıyla anılan mahalleler bile kurmuşlar.

 

 "-Maşallah her yerde varsınız" Dediğimde, övünerek dünyanın dört bir yanında varız diyorlar! Ha keza Karadenizli kardeşlerimizde öyle göç ediyorlar. İstanbul'un büyük bir kısmı belki de Karadenizli, Sivaslı veya Konyalı. Bunda yadırganacak bir durum yok. Sözü edilen memleketlerin insanları da çok bu mesele üzerinde durmuyorlar. Zaten durmaya da gerek yok…

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme