Van'da sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, Van ve çevresinde sağanak yağışın beklendiği konusunda uyarıda bulundu. 

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, bölgenin genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, öğle saatleri ile akşam saatleri arasında Van'ın kuzey ve doğu ilçeleri ile Bitlis'in kuzey ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurun tahmin edildiği belirtildi. Yüksek kesimlerde ise yağışların aralıklı karla karışık yağmur halinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği ve rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor. Van Gölü'nde ise hava durumunun parçalı ve çok bulutlu olacağı, rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde eseceği, dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,5 metre arasında olacağı ve görüşün iyi olacağı ifade ediliyor.

İl merkezlerinde ise günün en yüksek sıcaklıklarının Muş'ta 18, Hakkâri'de 14, Bitlis ve Van'da ise 15 derece olması tahmin ediliyor. Bölgedeki yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarda ise yüksek sıcaklıkların devam etmesi nedeniyle çığ, kar erimeleri ve heyelan riskine dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemle belirtiliyor.

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü'nün sağanak yağış uyarısıyla birlikte bölge halkının hava durumu değişikliklerine karşı hazırlıklı olması tavsiye edilmektedir.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme