Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, 8 Haziran 2024 tarihinde bölgeye ilişkin hava durumu hakkında bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, öğle ile akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinde zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Van Gölü'nde ise havanın parçalı ve az bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması öngörülüyor. Rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5, yarın öğle saatlerinde yer yer 6 kuvvetinde esmesi tahmin ediliyor. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olması, görüşün ise iyi olması bekleniyor.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının Bitlis ve Van'da 26 derece, Muş'ta 30 derece, Hakkâri'de 29 derece olması öngörülüyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bölge halkını hava durumu hakkında bilgilendirerek, olası olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme