Van'da ATM önlerinde bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar, para çekmek için banka önlerindeki ATM'lerde uzun kuyruklar oluşturuyor. Arife günü olması nedeniyle alışveriş yoğunluğu yaşanıyor. Vanlılar, bayram alışverişlerini tamamlamak, ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba sarf ediyorlar.

Gazetemize konuşan vatandaşlar, banka yetkililerine seslenerek şehir merkezindeki ATM’lerin azlığından şikayet edip sayılarının artırılmasını talep ettiler. Banka şubelerinde yapılan işlemlerin hemen, hemen tamamının ATM’lerden yapılması ATM önlerinde birikimlere neden olmaktadır. Şehir merkezinde yeterli sayıda ATM olmayışı işlem yapacak, para çekecek vatandaşların eziyet çekmelerine neden oluyor. Yaşlıların kuyruklarda beklemesi tepkilere neden oluyor. Şehrin muhtelif yerlerine ATM bırakılması yoğunluğu önleyerek vatandaşların işlemlerini sıra beklemeden rahatlıkla yapabilmelerini sağlayacaktır. ATM'lere olan talebin artmasıyla birlikte uzun kuyrukların oluştuğunu belirten vatandaşlar, daha fazla ATM'nin bulunması gerektiğini vurguladılar.

Ramazan Bayramı öncesi alışveriş yapmak için ATM'lere akın eden vatandaşlar, "Bayrama saatler kala ihtiyaçlarımızı tamamlamak için alışveriş yapıyoruz. Bu süreçte para çekmek isteyen vatandaşlar olarak uzun kuyruklarla karşılaşıyoruz. Özellikle öğlen saatlerinde kuyruklar daha da uzuyor. Bankamatiklerde para sıkıntısı yaşandığında uzun süre beklemek zorunda kalıyoruz. Neden ATM'ler için yeterli özen gösterilmiyor? Banka yetkililerinden ATM'lere daha fazla özen göstermelerini ve gerektiğinde hızlı müdahale etmelerini bekliyoruz. Arızalı olan ATM'lerin hızlıca tamir edilmesi ve para biten ATM'lere hemen yeniden para yüklemesi gerekiyor. Vatandaşların daha rahat para çekebilmesi, işlemlerini daha çabuk yapabilmeleri için yetkililerden gerekli önlemleri almalarını istiyoruz" şeklinde konuştular.
Özellikle bayram dönemlerinde artan talebe karşılık vermek adına ATM sayılarının artırılması ve sürekli kontrol mekanizmasının oluşturulması gerektiği dile getirildi. Vatandaşların uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalmadan hızlı ve kolay şekilde para çekebilmeleri için ATM'lerin bakımı ve tamiri konusunda daha hassas olunması gerektiği vurgulandı.

Banka yetkilileri, vatandaşların taleplerini dikkate alarak ATM sayısını artırmaya ve mevcut ATM'leri düzenli olarak kontrol edip bakımlarının yapılacağını dile getirdiler. 

Bakmadan Geçme