Van'da 2 milyon meyve fidanı yetiştirilecek

Van Valisi Ozan Balcı, Valilik ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından kampüs alanında 200 dönüm arazi üzerine Van'a özgü 2 milyon meyve fidanının yetiştirileceği bir fidanlık kurulacağını duyurdu. Vali Balcı, fidanlığın kurulacağı alanı inceledi ve ilk etapta 2 milyon fidanın dikileceğini belirtti. Fidanların aşılamasının tamamlandıktan sonra vatandaşların bağ ve bahçelerine ekileceğini söyledi.

Vali Balcı, Van'da fidancılık konusunda önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl çiftçilere elma, armut, kayısı, vişne, kiraz, erik, dut, şeftali, nektarin, üzüm, nar, badem, ceviz, cennet hurması ve ayva gibi çeşitli meyve fidanları dağıtıldığını belirtti. Ayrıca, fidanlıktaki mevcut durum hakkında bilgi vererek, 1 milyon 200 bin fidanın aşılamasının yapıldığını ve çiftçilere dağıtılacağını açıkladı. Bu şekilde, Van'ın bereketli topraklarıyla birlikte 2 milyondan fazla meyve fidanının buluşacağını vurguladı.

Vali Balcı ayrıca, son 2 yılda Çatak ve Bahçesaray ilçelerine 67 bin ceviz fidanı dikildiğini ifade etti. Fidanlıkta şu anda toplam 835 bin adet meyve fidanı bulunduğunu belirtti ve çeşitli türlerdeki fidanları detaylandırdı. Erciş ilçesinde 1 milyon Erciş üzümü yetiştirildiğini ve ayrıca çam ve servi gibi ağaç türlerinin de fidanlıkta bulunduğunu söyledi.

Vali Balcı'nın açıklamaları, Van'da meyve fidancılığına verilen önemi ve yapılan çalışmaların geniş kapsamlı olduğunu göstermektedir. Fidanlıkta yetiştirilen 2 milyon meyve fidanının, çiftçilerin bağ ve bahçelerinde ekilerek tarımsal üretimi desteklemesi hedeflenmektedir.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme