VAN ÇOCUKLARI İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Eğitim öğretim döneminin başladığı kış mevsimin yaklaştığı bir süreçte sosyal medyada bir araya gelen Vanlılar, Van dostları ve yardımseverler ekonomik durumları iyi olmayan çocuklar için giysi kampanyası başlattı. Vansesi Gazetemizin köşe yazarı Sevgi Başıbüyük'ün öncülüğünde başlatılan 'Sevginin Melekleri Çocuklar Üşümesin' kampanyasına destek çığ gibi büyüyor.

Vansesi Haber Merkezi

2016-2017 eğitim öğretim yılında Van'da okula giden ihtiyacı olan köy çocuklarına kışlık giysi yardımında bulunmak amacıyla yardım kampanyası başlatıldı.  Sosyal medya üzerinden başlatılan yardım kampanyasına ilgi her geçen gün büyüyor.

Kampanya ilgi görüyor

Vansesi Gazetesi köşe yazarlarından Sevgi Başıbüyük'ün girişimi, 2018 Van'ın Kurtuluşu'nun 100. Yılı Erik Değdireniler grubu kurucusu Azmi İlvan, Vanlıların, Van dostlarının ve hayırseverlerin destekleriyle başlatılan "Sevginin Melekleri Çocuklar Üşümesin" temalı yardım kampanyası büyük ilgi görüyor.  Eğitim öğretim gören kız ve erkek çocuklar için kaban, ayakkabı, eldiven, bere, çizme, kazak yardımında bulunmak isteyen yardımseverler hazırladıkları koliyi kargoyla Van'da bulunan yardım toplama adresine gönderiyorlar. Yardım kampanyasında toplanan giysiler kış gelmeden ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırılacak.

"Kampanyamızda 6-16 yaş arası çocuklarımız için"

 Çocukları mutlu etmek, sahiplenmek eğitim öğretimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan kampanya ile ilgili bilgi veren Sevgi Başıbüyük "Bayramları ve koca bir yaz mevsimini geride bıraktık. Yeni eğitim öğretim dönemi başladı.  Çok sevdiğimiz memleketimiz Van'da eğitim öğretim gören ilgiye, sevgiye her türlü desteğe ihtiyacı olan çocuklarımız yani sevgi melekleri kış mevsiminde üşümesin dedik. Bu düşünceyle sosyal medyada Vanlı hemşehrilerimizin, Van dostlarının, hayırseverlerin gönüllü destekleriyle "Sevginin Melekleri Çocuklar Üşümesin"  sloganıyla yardım kampanyası başlattık.  Kampanyamızda 6-16 yaş arası çocuklarımız için giyilmemiş olmak koşuluyla kız erkek çocuklar için kaban, ayakkabı, bere, eldiven, kazak kırtasiye malzemesi kabul ediyoruz. Desteklerle çok sayıda çocuğumuzu giydirerek kışa hazırlamak istiyoruz. Kampanyaya Türkiye'den ve dünyanın her tarafından destek sağlamak mümkündür. Yardım yapmak isteyen hayırsever kişi ve kuruluşlar yardım kolilerini Van'da bulunan yardım toplama merkezimizin Şahin Bal PTT Caddesi Türkoğlu Çarşısı No 17 İpekyolu 0432 215 00 12 Van adresine gönderebilirler.  Kampanyamız ilgi görerek devam ediyor.  Gösterilen ilgi ve destek çocuklar adına bizi mutlu ediyor.  Toplanan yardımları kız erkek olarak ve yaş grubuna göre tasnif ettikten sonra tespit edilen öğrencilere ulaştıracağız.  Çocukları mutlu etmek için kampanyamıza destek olan sevgisini paylaşan herkese, Vansesi gazetemize teşekkür ediyoruz. Ancak daha çok destek bekliyoruz. Çünkü daha çok çocuğumuzun yüzünün gülmesini istiyoruz."

"Melekler şehrinin sevgi melekleri üşümesin"

Melekler şehrinin, sevgi melekleri üşümesin düşüncesiyle kampanya başlattıklarını kaydeden Azmi İlvan da, "Memleketimiz Van gerçek anlamda melekler şehirdir. Şehrimizin bütün çocukları sevgiyi ifade eden birer melektir. Bizde sevginin melekleri üşümesin diyerek birkaç dostumuzla yola çıktık.  Kampanya büyüyerek devam ediyor.  Dört bir taraftan yardım gönderiliyor.  Arzu eden yardımseverler 6-16 yaş kız erkek çocuklar için yeni ve giyilmemiş olmak koşuluyla eldiven, çizme, bot, mont, bere ve içinden ne geçiyor ise yardımda bulunulabilir" diye konuştu.

Bakmadan Geçme