• Haberler
  • Güncel
  • Vali Taşyapan, 11. Halk Oyunları Şenliğine Katıldı

Vali Taşyapan, 11. Halk Oyunları Şenliğine Katıldı

Vali İbrahim Taşyapan, bu yıl Van’ın ev sahipliği yaptığı ve İskele Yaşar Kemal Parkı’nda düzenlenen “11. Halk Oyunları Şenliği”ne katıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Van’ın ev sahipliği yaptığı “11. Halk Oyunları Şenliği”, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce İskele Yaşar Kemal Parkı’nda gerçekleştirildi. Şenliğe; Vali İbrahim Taşyapan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç ve misafir illerin halk oyunu ekip idarecileri ile çok sayıda izleyici katıldı.

 İlimizde misafir edilen Adana, Amasya, Ankara, Artvin, Bingöl, Burdur, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Muş, Sivas, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon’un yanı sıra, ev sahibi Van’dan şenliğe katılan halk oyunu ekipleri, kendi yörelerine ait oyunları canlı müzik eşliğinde sergileyerek izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Gösterilerin sonunda katılan tüm illere şenliğe katılım belgesi ve Van’ı temsil eden tablo hediye edildi. Ayrıca misafir ekiplerin ilimizden, meşhur Van kahvaltısı verildikten sonra uğurlanacağı bildirildi. 

Bakmadan Geçme