Vali Balcı'nın kitap hassasiyeti devam ediyor

Göreve geldiği günden bu yana kitap okuma sayısını arttırmak ve kitap okumanın önemini anlatmak için her fırsatta vatandaşlara, öğretmenlere, gazetecilere, öğrencilere ve gençlere kitap hediye eden Vali Ozan Balcı'nın kitap hassasiyeti sürüyor.

Burhan Ergin

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından Malatya’ya koordinasyon valisi olarak görevlendirilen Vali Ozan Balcı, Van’a dönerek çalışmalarına devam ediyor. Vanlıların ve kentin her türlü sorunuyla yakından ilgilenen Vali Balcı, sık sık vatandaşları ve esnafları ziyaret ederek sorunları dinlerken, karşılaştığı öğrencilerle sohbet ediyor.

Göreve başladığı günden bu yana Vanlılara binlerce kitap hediye eden Vali Balcı, “Kitap demek bilgi demek, genç demek ve onların hayallerini gerçekleştirmesine katkı demektir. Eğitime, okumaya ve kitaba dost bir Vali olarak kitap okuma işini çok önemsiyorum. Kitap okuma işi boş zamanlarda yapılacak bir aktiviteden ziyade yemek yemek gibi, su içmek gibi özel zaman ayrılması gereken bir faaliyettir. Beynin ve kalbin beslenmesi için kitap okunması gerekiyor. Buradaki hedefimiz Van’ı Türkiye’nin kitap açısından en zengin şehri yapacağız. Kısa bir zaman sonra okul kitaplıkları açısından Türkiye’de Van’ı geçecek bir şehir olacağını düşünmüyorum” demişti.

Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, Vali Balcı’nın kitap hassasiyetini önemsediklerini belirterek, “Sayın Valimiz kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu anlatmak için her fırsatta kitap hediye ediyor. Bu çok güzel bir davranış, son zamanlarda Van’da görev yapan valiler arasında halkla en çok iç içe olan, halkı ziyaret ederek sorunlarını, dertlerini dinleyen Valimiz Ozan Balcı’dır. Vali bey Van’ımız için bir şanstır. Van’ımızın her türlü sorunuyla yakından ilgilenerek çözümü için çaba sarf eden Valimiz ilimizde okuma kültürünün gelişmesi için elinden geleni yapıyor. Sayın valimize çalışmalarından dolayı teşekkür eder, başarılar diliyoruz” diye konuştular.

 

Bakmadan Geçme