'URARTU MÜZESİ' KURULUYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan Urartu Müzesi’nin ihalesi Van İl Özel İdaresi tarafından yapılarak önümüzdeki günlerde temeli atılacak.
İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz hafta ihalesi tamamlanan Urartu Müzesi, Van Kalesi’nin kuzeyinde yer alan 52 bin metrekarelik bir alanda yapılacak. Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında yapılan projenin tamamlanmasıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin sayısının artması beklenirken, müzenin ayrıca şehrin kültür ve turizm açısından daha kolay tanıtılabilmesinin sağlanması hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla yeni istihdam alanlarının da oluşması bekleniyor.
Bölgede 3 bin yıl önce hüküm süren Urartu Krallığı’na ait eserler, Van ve çevresindeki kale ve tapınaklarda yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan eserler, 400 metrekarelik alana sahip Van Müzesi’nin sergi salonunun yetersiz olması nedeniyle sergilenemiyor. Kazılarda gün yüzüne çıkarılan 90 bini aşkın eserden sadece 2 bin 443’ü sergileniyor, geri kalanlar ise depolarda bekletiliyordu. Urartu Müzesi inşasının tamamlanmasıyla Urartu dönemine ait tüm eserler burada sergilenecek. vanhaber,haberlervan,urartu,kültür,müze

Bakmadan Geçme