ÜNİVERSİTELİ TURİZMCİLER ÖRGÜTLENDİ

Van YYÜ Turizm Fakültesi Mezunları ve Mensupları Derneği (VANTUMDER) Başkanı Emre Koç, turizm alanında Van'ı geleceğe taşıyan, paydaşlarla birlikte ortak çalışmalar yürüten, yüksek saygınlık gören sivil toplum kuruluşu olacaklarını kaydetti. Koç, turizm fakültesi mezunu, öğrencileri ve mensupları için iyi, doğru, faydalı, güzel ve adil olan çalışmalar yapacaklarını söyledi.

 

Van’ı turizmde hak ettiği noktaya getirmek için dernek kurduklarını belirten Emre Koç, “Bugün çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Yaşam normlarının duraksadığı, insanlığın kendinden korktuğu, tedbir alınmadığında kötü sonuçlara yol açan, her geçen gün canlarımızı yitirdiğimiz, nerde ne zaman geleceği belli olmayan koronavirüs hastalığıyla mücadele etmeye çalışıyoruz. Yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza şifa diliyoruz. Herkesi temizlik, maske ve mesafe kurallarına lütfen uymaya davet ediyoruz. Pandemi sürecinde en çok etkilenen sektörlerin başında turizm sektörü yer almıştır. Bizler de süreci takip ederken 7 aya yakındır bir ekip halinde çalışmasını yürüttüğümüz, Van’ımızın turizmin de değerli bir yer edineceğine inandığımız VANTUMDER’i kurduk. Derneğimiz Van YYÜ turizm mezunlarını, öğrencilerini ve mensuplarını ortak bir platformda bir araya getirerek dayanışma ve iş birliğini arttıracak faaliyetlerde bulunacak. Resmi kurum kuruluş ve özel kuruluşlarla işbirliği yaparak turizme hizmetlerde bulunacağız.  Van YYÜ turizm öğrencileri ve mezunlarının, turizm sektöründeki diğer paydaşlara etkin bir şekilde iletişime geçmesini sağlayarak kurumsal saygınlığı yüksek VANTUMDER kültürü yaratacağız. Derneğimiz aynı zamanda ülkemizin ve Van’ımızın ihtiyacı olan eğlendinlen faaliyetlerini, turizmi; geliştiren, yönlendiren ve yöneten genç yöneticiler de yetiştirecektir” dedi.  

“Sorumluluk alan gençleriz” 

VANTUMDER Başkanı Koç, “Bizler bugün bir örnek teşkil etmekteyiz. Gelecek kuşaklar için yol açmaktayız. Van YYÜ Turizm Fakültesi öğrencileri olarak şimdiden geleceğe dair çalışmalar yürütmek, teorik eğitimini aldığımız turizmi Van’da pratiğe dökerken sorunlarla yüzleşerek, çözmek ve kentimizin turizmine katkıda bulunmak için el ele vererek güç birliği yaptık. Kentimizi turizmde olması gereken noktaya taşınmak için sorumluluk aldık.  Genciz, umutluyuz, heyecanlıyız” diye konuştu.  

“120 Vanlı Kahraman Çocukları örnek alıyoruz”  

Turizmi geliştirmek için her türlü çabayı sarf edeceklerini söyleyen Koç, “Bizler özellikle 120 Vanlı Kahraman Çocukların canlarıyla yazdığı destanı göz önünde bulundurarak kendimizi ifade etmek istiyoruz. 1. Dünya savaşı sırasında Rus ordusuna karşı savaşan ve cephanesi tükenen sınırdaki birliklere cephane taşıyan ve büyük çoğunluğu dönüş yolunda donarak hayatını kaybeden 12 ila 17 yaşları arasındaki henüz okul çağlarında olan, ama ülkelerinde memleketlerinde yaşanan sıkıntıya karşı boyun eğmeyen ve fedakârlık, kahramanlık gösteren Vanlı çocukların taşıdığı ruhu kendimize örnek alıyoruz. Bir asır önce 120 Vanlı çocuk bedenleriyle, bizler de bugün bilgi birikimimiz ile ülkemize, memleketimize hizmet etmek istiyoruz.  Van’ımızın bugün turizmde olması gerektiği yerde olmadığını biliyoruz.  Bu olumsuzluğu ortadan kaldırma çabası içinde olmak isteyen genç turizmciler olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış; Van Gölü, Van kedisi, Van kahvaltısı, Muradiye Şelalesi, Hoşap kalesi ve daha birçok turizm mirası ile dikkat çekmiş. Urartu, Selçuklu ve Osmanlı devletine ait çok sayıda nadide eserin yer aldığı, onlarca kale, cami ve kilise ve tarihi yapının bulunduğu Van’ımıza, her yıl binlerce turist geliyor ama ne yazık ki görmeleri gereken yerleri görüp gezemeden gittiklerini de biliyoruz. Arada kaçırılan, görmezden gelinen benzeri sorunların gerçekliğini görmeliyiz. Bizler bunun çalışması içinde olacağız. Kentimizin turizmini ve geleceğini düşünen gençler olarak turizmi geliştirmek, yönetmek yönlendirmek için her kesimden destek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Dernek logomuzu özenle hazırladık” 

 Dernek olarak ekip çalışmasıyla hareket etiklerini belirten Koç, dernek logosuyla ilgili olarak, “Dernek logomuzu  kentimizin değerlerini yansıyacak şekilde hazırladık. Logoda yer alan Van Gölü; Van’ımızın en büyük mirasını temsil ediyor. Güneş; Türkiye’de güneşli gün sayısının en çok olduğu kenti yansıtıyor. Sarı ve turuncu renkler; çağlar boyunca süren İpekyolu ticaret yolunu temsil ediyor. Kep; turizmde bilgili, inançlı, cefakâr ve vefakâr biz turizmci gençleri temsil ediyor. Mavi çember dünyayı, dernek isminin beyaz olması ise saflığımızı ve temizliğimizi ve Van kedisini ifade ediyor. 5 yıldız ise soldan sırasıyla Van'daki en önemli turizm değerlerimizi ifade ediyor” dedi.   

“Birlikte çalışmaktan onur ve mutluluk duyarız” 

VANTUMDER Derneği Başkanı Koç son olarak şunları söyledi; “ Dernek kuruluşundan itibaren belli prensipler doğrultusunda hareket ediyoruz. Siyasi ve politik çıkar, menfaat gibi bizim alanımız olmayan çatışmaların içinde asla olmayacağız. Sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz. Öncelikli olarak Van turizmi ve Van YYÜ turizm  fakültsi mezunu ve öğrencileri ve mensupları için iyi, doğru, faydalı, güzel ve adil olanın çalışmaların gayreti içinde olacağız. Van çevresindeki bütün turizm paydaşları ile bir araya gelebilen ortak çalışmalar yürüten bir yapıya sahip olacağız. Bir bilene sor anlayışını benimseyen bütün turizmci ve turizm paydaşlarını aramızda görmekten, birlikte çalışmaktan onur ve mutluluk duyarız.”  

 

Bakmadan Geçme