• Haberler
  • Güncel
  • Türkiye'nin 7 Katlı İlk Feribotu Van Gölü'ne İndirildi

Türkiye'nin 7 Katlı İlk Feribotu Van Gölü'ne İndirildi

Van Gölü üzerinde insan, yük, araç ve vagon taşımacılığı yapmak üzere tasarlanan 50 vagon taşıma kapasitesine sahip Türkiye’nin en büyük feribotu Van Gölü’ne indirildi.

Vansesi Haber Merkezi

Tatvan İskelsi’nde yapımı devam eden 50 vagon, 4 bin ton taşıma kapasitesine sahip 7 katlı 350 yolcu kapasiteli Türkiye’nin en büyük 2 feribottan biri Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’ne indirildi. Son teknolojik donanım ve konfora sahip yeni feribotlar ile Van Gölü üzerinden İran ile ticaretin geliştirilmesi hedefleniyor. 

Ulaşım, turizm, ekonomi canlanacak

Tatvan Feribot İşletme Müdürlüğü tersanesinde inşa edilen Van Gölü’nde taşımacılık yapan 4 feribota göre, hacim ve ağırlık kapasiteleri çok daha yüksek olan yeni feribotlar, ekonomi, ulaşım ve turizme katkı sunacak. Mevcut 2 eski feribotun modernize edilmesi ve yeni feribotların da kullanıma başlamasıyla yurt içi ve uluslararası ticaretin önemli ölçüde canlanması bekleniyor.

Van Gölü’nde deniz yolculuğu

Yeni yapılan feribotlar mevcutlarının 5 katı hacme, ağırlık anlamında da 10 kat daha yüksek kapasiteye sahip teknik özellik taşıyor. Feribotlardan ilki geçtiğimiz hafta sonu suya indirilirken, ikincisi ise 2015’in yılı sonunda Van Gölü Feribot İşletmesi’ne teslim edilecek. Toplamda 7 katlı olan feribotlarda çift pervane ve çift kaptan köşkü bulunuyor. Son teknoloji ile yapılan feribotlar 350 yolcu taşıma kapasitesine sahip olurken, restoran ve kafe gibi yolcuların rahat edeceği mekanlara sahip olacak. Tersane  içerisinde deneme seferlerine başlayan feribotun iç kısımlarının tamamlanmasının ardından seferlerine başlayacağı belirtildi.

Tatvan-Van arası 3 saate iniyor

Eski mevcut feribotlar 450 ton yük taşırken, yeni feribotlar 4 bin 500 ton yük taşıyabilecek. Eski feribotlar yaklaşık 5 saatte Tatvan’dan Van'a ulaşırken, yeniler 3 ila 3,5 saatte yol alacak.  

Bakmadan Geçme