TANER COŞKUN YENİDEN BAŞKAN

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Van Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Taner Coşkun, güven tazeleyerek, yeniden başkan seçildi.

Rıdvan Can

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen kongreye 23. Dönem milletvekili ve kültür bakan yardımcısı Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Genel Başkanı ve TFF temsilciler Kurulu Başkanı Dr. Abdurrahman Arıcı, TFFHGD Van Şube Başkanı Taner Coşkun,  Van İl Hakem Kurulu Başkanı Sacit Solmaz, İl tertip komitesi Başkanı Nurettin Tuğrul, hakem ve gözlemciler katıldı.

Tek liste halinde gidilen seçimde üyelerin tamamının oyunu alarak yeniden TFFHGD Van Şube Başkanlığına seçilen Taner Coşkun, camiaya dostluk ve ağabeylik yapabilmek için gereken gayreti göstereceğini söyleyerek, “Tecrübe ve birikimler çok önemlidir. Bu anlamda üyelerin şahsıma gösterdiği teveccüh mutluluk vericidir. Ben huzurunuzda tüm üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Genel Başkanı ve TFF temsilciler Kurulu Başkanı Dr. Abdurrahman Arıcı, “Bildiğiniz üzere kongre sürecimiz başladı. Ben bu süreçte 5 veya 6 il ziyaret edeceğim. İlk ziyaretimi Van’a gerçekleştirdim. Çünkü Van’ı çok önemsiyorum” dedi.

“79 ilde derneğimiz var”

Türkiye’de 79 ilde derneklerinin olduğunu vurgulayan Arıcı, “Sezon başına baktığımızda FİFA’nın talimatları doğrultusunda 50’ye yakın kuralda değişiklik yapıldı. Bunlar bu sene hayata geçti ve hakemler tarafından uygulanmaya başlandı. Birinci lig ve süper lig maçları yönetecek hakemlerin seminerleri başladı. Bölgesel seminerlerde ülkemizin değişik illerinde hakemlerimize seminerler verilecek. Bütün hakem ve gözlemcilerimiz mesleğini daha iyi şekilde yapmak için bu seminerlere katılmak zorundadır. Hakem ve gözlemcilerimiz sürekli yeniliğe açık olmalıdırlar. 79 ilde örgütlenmiş bir derneğiz ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun genel kurul delegesiyiz.  O yüzden bizim üyemiz olmadan hakem ve gözlemcilik yapamıyorlar. İl Hakem komiteleri, bölgesel hakem komitesi ve merkezi hakem komitesiyle birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Zaten onların kendilerine ait binaları yoktur. Bizim derneğin imkânlarından faydalanırlar. Çünkü aynı gayeye hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Van’da stat yapılmadığı için çok üzüldüm”

2011 depreminde ağır hasar alan Van Atatürk Şehir Stadı geçen yıllara rağmen yeni stat yapılmamasına üzülen Arıcı, “Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Nevzat İnanç, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve STK temsilcilerini ziyaret ettim. Şehrin dinamiklerinin hareketli olması gerekiyor. Van’a gelirken, havaalanından şehir merkezine doğru hareket ettim. Stadın yanından geçerken, yanımdaki arkadaşlara hala Van’a yeni stat yapılmadı mı? diye sordum. Hayır, yanıtı aldım. Van adına çok üzüldüm, çünkü ben bu statta yıllarca maç yönettim. Ülkemizin çeşitli illerinde çok güzel statlar yapıldı. Ben isterdim ki Van’da da güzel bir stat yapılsın ama valimizden öğrendiğimiz kadarıyla yeni bir stat projesi varmış ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nden bazı arkadaşlar gelip inceleme yapacakmış, inşallah en kısa sürede Van stadına kavuşur” şeklinde konuştu.

“Vanspor ile ilgili her zaman güzel anılarım oldu”

Vanspor ile ilgili her zaman güzel anılarının olduğunu anlatan Arıcı, “Bir defasında Van-Hatay maçını yönetmeye gelmiştim. Kimliğimde her ne kadar Konya yazsa da asıl doğum yerim Hatay, tabi bir şekilde öğrenmişler. O dönem genel sekreterimiz vardı. Yemekte üç kez üst üste hocam Hataylı mısın? diye sordu. Bende hayır Konyalıyım cevabını üç kere üst üste söyledim. Neyse maça çıktık ve Vanspor 3-0 Hatayspor’u mağlup etti. Soyunma odasına giderken, genel sekreteri çağırarak, Hataylı olduğumu söyledim. Şimdi söyle bakalım ne diyeceksin. Böyle güzel bir anımda vardı. Bakın biz hakemler sahaya çıktığımız zaman kendi memleketimizi unuturuz. Çıktığımız maçı en iyi şekilde yönetmeye çalışırız. Elbette memleketimiz olacak ve gönül verdiğimiz bir takım olacak. Ama özel hayatımızı asla işimize yansıtmıyoruz. Sahaya çıkınca vicdanımızla doğru kararlar vermek için gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme