Saadet Partisi 2 Nisan'ı Unutmadı

Dün partili kadın ve erkek üyelerle Zeve Şehitliği'ni ziyaret ederek şehitlerin ruhuna Kur'an okuyarak duada bulunan Saadet Partisi (SP) teşkilatı 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ve Van'ın kurtuluşunun 100. yılı anısına bugün saat 13:00'da Cumhuriyet Caddesi eski belediye binası yerinde vatandaşlara ayran aşı ikramında bulunacak. SP İl Başkanı Özay İlhan, 2 Nisan'ı yok saymadıklarını, görmezden gelmeye ve geçiştirmeye çalışmadıklarını söyledi.

Burhan Ergin

 

Van'ın kurtuluşunun 100. yılı Van'da ve farklı illerde heyecanla kutlanıyor. Pazar günü saat 13.00'da Zeve Şehitliğinde olduklarını belirten SP İl Başkanı Özay İlhan, 2 Nisan Pazartesi günü (bugün) Cumhuriyet Caddesi eski belediye yerinde vatandaşlara Dünya Vanlılar Günü ve Van'ın kurtuluşunun 100. yılı anısına ayran aşı dağıtacaklarını kaydetti. İlhan, SP olarak tarihi bilinçle hareket ettiklerini, 2 Nisan'ı yok saymadıklarını, görmezden gelmeye ve geçiştirmeye çalışmadıklarını söyledi.

 

"1915  tanıkları Zeve Şehitliği ve Eski Van Şehridir"

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İl Başkanı Özay İlhan, "2 Nisan tarihi bir şuur içinde kutlanılması gerekir. Genç nesillerimize bu güzel vatan toprağının yaşadığı ihanetleri, işgalleri, isyanları  tüm gerçekliğiyle anlatmak zorundayız. Van'da yaşayan herkesin  Beld-i Şuheda olarak tanımladığımız şehitler beldesi Van'ımızın  kurtuluşunun 100. yılının ne anlama geldiği, öğrenilmesi, anlatması gerekir. Bugün ülkemize dayatılan Ermeni ihanetinin acı sonuçlarının yaşandığı yer Van'dır. Van o nedenle çok önemlidir. 1915 tanıkları olan Zeve Şehitliği ve Eski Van Şehridir. 1915'te katliama uğrayan, evlerinden yurtlarından göç etmek zorunda kalan ecdadımızı, yakılıp yıkılan şehrimizi  anlamak, anmak sorumluluğumuz vardır. Bu konuda  eğitim kurumlarında aydınlatıcı ve bilgilendirici toplantılar yapılarak Van hakkında eserler yayınlanması gerekir. Ne acıdır ki Van'da yaşayan çocuklar, gençler ve diğer insanlar Van'ın tarihini bilmiyor. Sanki gizli bir el bunu özellikle engelliyor. Biz bu durumdan çok şikâyetçiyiz. İlgilileri göreve davet ediyoruz. Van'ımızın kurtuluşunun 100. yılı bu nedenle nitelikli etkinliklerle kutlanmalıdır" dedi.

 

"30 bin Vanlı şehidimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz" 

Bu topraklarda dün ve bugün olduğu gibi bin yıl daha var olacağız diyen Özay İlhan, "SP olarak Van'ımızın kurtuluşunun 100. yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü kapsamında  programlar düzenledik. Van'ı sevmek hamasetle olmuyor. Bu güzel topraklara ve aziz milletimize karşı borcumuz, sorumluluğumuz var. Bu düşünceyle dün saat 13:00'te 2 Nisan ruhuyla 2 bin 500 masum Vanlı Müslüman'ın yattığı  Zeve Şehitliğinde  olduk. Aziz şehitlerimizi dualarla andık. Zeve Şehitliğinde 100 yıl öncesine zihinsel anlamda  tarihi yolculuk yaptık. Hanım kardeşlerimizin yaptıkları Van pastasını vatandaşlarımıza  ikram ettik. 2 Nisan  Pazartesi günü (bugün) de Cumhuriyet Caddesi eski belediye yerinde vatandaşlarımıza ayran aşı dağıtacağız. 1915'te şehit düşen 30 bin Vanlı şehidimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz,  şehitlerimizin ruhları şad olsun. Bu topraklarda dün ve bugün olduğu gibi bin yıl daha var olacağız. Kimse bizi bölüp parçalanamayacak, topraklarımızı da işgal edemeyecek. Bayrağımıza, dinimize, namusumuza ve topraklarımıza dün nasıl sahip çıktıysak bundan sonrada el ele sahip çıkacağız. Bu vesileyle bütün Vanlıların ve Van dostlarının kuruluş bayramını ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü en kalbi, duygularımla kutluyorum. Allah ülkemize, memleketimize ve milletimize bir daha işgal ve acı günler yaşatmasın" dedi.

Bakmadan Geçme