POLİS ARACINA POLİS BASKINI

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu 100 bin paket kaçak sigara ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınıp adli makamlara sevk edilen biri polis memuru toplam 3 kişi tutuklandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Van üzerinden Ankara’ya göreve gidecek olan Van Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürlüğüne ait kamyonla yüklü miktarda kaçak sigara sevk edileceği bilgisine ulaştı. Çalışmalarını derinleştiren ekipler, Lojistik Şube Müdürlüğünde görevli F.N. isimli işçi ve E.K. isimli polis memurunu takibe aldı. KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün kamyon ve bu araca öncülük ettiği otomobili Edremit ilçesi Merkez Camii önünde düzenlediği operasyonla ele geçirirken, her iki araçta bulunan polis memuru E.K., sigaraların sahibi H.S., F.N. ve kamyon sürücüsü M.D. gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri yaptığı sırasında ekiplerin bir anlık dalgınlığından yararlanıp kaçan F.N., yaklaşık 50 metre ilerledikten sonra etkisiz hale getirdi.
Kamyonda yapılan aramada koliler içerisinde değişik markalarda 100 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Otomobilde yapılan aramada ise tek kullanımlık cep telefonu bulundu.
Van Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru E.K, işçi F.N., H.S. ve kamyon sürücüsü M.D. önceki gün Van Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarıldı. Cumhuriyet savcısı tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 4 şahıstan M.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, polis memuru E.K., H.S. ve F.N. tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme